Princas Williamas ir jo žmona Catherine surengė privačią šventę savo namuose Kensingtono rūmuose Londone, kur išskirtinis svečias buvo 88-erių monarchė, o svečių sąraše buvo kiti karališkieji asmenys ir artimi draugai.

Galima buvo matyti karalienės Elizabeth žaliąjį „Bentley“ važiuojantį pro rūmų vartus.

„Mes galime patvirtinti, kad Karalienė atvyko į Kensingtono rūmus“, – sakė naujienų agentūrai AFP karališkųjų rūmų atstovė.

Trumpame pranešime, kuris buvo paskelbtas kartu su nuotraukomis, Williamas ir Kate dėkoja visuomenei už kilnumą, per pastaruosius 12 mėnesių parodytą mažojo princo atžvilgiu.

„Norėtume pasinaudoti George'o pirmojo gimtadienio proga ir padėkoti visiems per pastaruosius metus (sutiktiems žmonėms), kad ir kur juos sutikome, namuose ir užsienyje, už jų šiltus ir kilnius gerus palinkėjimus George'ui ir mūsų šeimai“, – sako jie.

Tuo tarpu senelis princas Charlesas ir jo žmona Camilla negalėjo dalyvauti šioje gimtadienio šventėje, nes lankosi Škotijoje su savo metiniu vasaros vizitu.

Tačiau George'as jų mintyse tikrai liko, nes Škotijos laukinės gyvūnijos fondas trestas (Scottish Wildlife Trust) įteikė sosto įpėdiniui Charlesui didžiulę žaislinę raudoną voverę, kad šis perduotų ją mažajam George'ui.

Tuo tarpu Vestminsterio abatija, kur Williamas ir Kate tuokėsi 2011-ųjų balandį, George'o gimtadienį pažymėjo varpų skambesiu.