Buvęs rektorius pasipiktino, kad Seimo nariai kalba ne apie kandidatą, o apie nepristatytą Vyriausybės programą ar aiškinasi tarpusavio santykius.

„Man, kaip naujam Seimo nariui, tai yra šokas. Tokie didaktiniai sugebėjimai Seimo narių, bet ne vietoje ir ne laiku jūs visa tai aiškinatės ir kalbat! Ar pagaliau mes pradėsime konstruktyvų darbą apskritai? Mano debiutas Seime – vien nusivylimas, tai laiko gaišimas. Klausiu, ar sekretoriatas užprotokolavo, kas kalbėjo šiandien? Juk dar tik svarstysime Vyriausybės programą, o jūs kritikuojate programos turinį. Tai tiems, kurie jau klausinėjo apie programą, nebesuteikite žodžio. Aš siūlau dirbti konstruktyviau, nes čia atrodo vandens pilstymas“, - piktinosi B. Juodka.

DELFI primena, kad Seimas ketvirtadienį svarsto, ar pritarti socialdemokratų pirmininko A. Butkevičiaus kandidatūrai į ministro pirmininko poziciją. Pagal Konstituciją, premjerą Seimo pritarimu skiria ir atleidžia prezidentas. Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį pateikė A. Butkevičiaus kandidatūrą Seimui ir jeigu parlamentas pritars jo kandidatūrai, paves jam sudaryti Vyriausybę.

A. Butkevičiaus kandidatūros svarstymas vyksta jau daugiau nei dvi valandas.