Parengiamaisiais darbais besirūpinantis Prezidentūros kancleris tikina, kad remontuojamas ne tik tualetas, o ir reprezentacinės patalpos, tačiau koks remontuojamų patalpų dydis, pasakyti negali. Kadaise liūdnai pagarsėjęs be prezidento žinios jo rezidencijoje inventorizaciją atlikęs kancleris žino tik remontuojamo tualeto plotą ir tikina, kad remontas kainuos ne 250 tūkst., o 200 tūkst. litų.

“Iš akies tikrai nepasakysiu. Jeigu pati patalpėlė, kurioje stovi unitazas, manau, bus apie 2 kvadratinius metrus”, - aiškino Osvaldas Markevičius, Prezidentūros kancleris.

O. Markevičius tikina,kad patalpose atliekamas kapitalinis remontas: šlifuojamas parketas, dažomos lubos ir net griaunamos sienos. Tačiau Prezidentūrą tvarkančios statybų bendrovės vadovas užtikrina, kad kapitaliniai darbai Prezidentūroje neatliekami.

Tuo tarpu Andrius Kolka, UAB “Senovė” direktorius sako, kad jokie rekonstrukcijos darbai neatliekami. “Aš net negaliu laikyti to remontu: yra einamieji darbai, kurie jau buvo prieš tam tikrą laiką. Tas procesas yra eksploatacinis, o ne remontas.”

Ir nors kancleris tikina, kad filmuoti remontuojamų Prezidentūros patalpų negalima saugumo sumetimais, TV3 pavyko sužinoti, kad antrajame Prezidentūros aukšte remontuojamos maždaug 100 kvadratinių metrų patalpos. Tarp jų - ir tualetas. Tačiau kiek už remonto darbus Prezidentūra jau sumokėjo, kancleris taip pat nežino.

Nuo restauruotos Prezidentūros fasado pastoliai nurinkti jau prieš porą savaičių. O. Markevičius sako, kad fasado atnaujinimas Prezidentūrai kainuos apie 200 tūkst. litų. Tačiau pastatą remontavusios statybų bendrovės “Senovė” vadovas tikina, kad fasado atnaujinimo darbai kainuoja ne 200 tūkst., o 300 tūkst. litų. Kancleris nežino ir kiek kainuos visas Prezidentūros remontas.

“Kiek kainuos šitie darbai, mes galėsime įvertinti tada, kai bus pateikti atliktų darbų perdavimo-priėmimo aktai. Taip yra reikalaujama įstatymo ir taip yra atliekama”. – aiškina jis.

Informacijos, kad buvusi Prezidentūros buhalterė Irena Bigelienė iš pareigų pasitraukė, pamačiusi 250 tūkst. litų sąmatą už Prezidentūros tualeto remontą, kancleris taip pat nekomentuoja. Jo teigimu, tai du nesusiję dalykai.

Tuo tarpu už pasiruošimą Anglijos karalienės vizitui atsakingas prezidento konsultantas Juozas Ruzgys sako, kad didžioji dalis vizito pasirengimui skirtų lėšų panaudota būtent prezidentūros remonto darbams.

“Didžioji dalis lėšų, skirtų iš Vyriausybės rezervo, yra panaudota remonto darbams, vienas iš tų darbų yra fasado remontas, o kitos lėšos bus panaudotos standartiniams tikslams, kurie būna per tokį vizitą: delegacijos apgyvendinimas, transporto išlaidoms, miesto papuošimas, žurnalistų darbo sąlygų užtikrinimas, įvairių pakylų statymas ir t.t.”, - dėsto jis.

Prezidentūra sako bandysianti įsitekti į parengiamiesiems darbams skirtus 700 tūkstančių litų. Iš jų maždaug 100 tūkst. žada pakloti už miesto papuošimą, 150 tūkst. kainuos pakylų sukonstravimas, žurnalistų darbo vietų įrengimas bei delegacijos apgyvendinimas, už likusius bus restauruojama prezidentūra. Pasak Prezidentūros kanclerio, jei lėšų nepakaks, teks jų paimti iš Prezidentūros biudžeto.

Šaltinis
"Savaitės komentarai"
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją