Profsąjungos taip pat piktinasi savivaldybės sprendimu darbuotojus nemokamų atostogų leidusius įstaigų vadovus apdovanoti priedais prie atlyginimų.

"Protu nesuvokiama, kad darbuotojus varant nemokamų atostogų, sutaupytus pinigus švietimo įstaigų vadovams leista sau išsimokėti kaip 20 proc. priedus prie atlyginimų. Nors kai kurių įstaigų darbuotojai jau antra savaitė negauna avansų", - BNS sakė Šiaulių miesto švietimo darbuotojų profesinių sąjungų susivienijimo pirmininkė Rasa Jasmontienė.

Labiausiai profsąjungas papiktino tai, kad savivaldybės administracija sulaužė viešus pažadus skirti pinigų atlyginimams ir miesto tarybos posėdžio išvakarėse pakeitė sprendimo projektą.

Metų pradžioje Šiaulių švietimo įstaigų darbuotojų darbo užmokesčiui buvo numatyta mažiau lėšų nei reikėjo. Miesto vadovai žadėjo metų pabaigoje perskirstyti papildomai gautas pajamas. Tačiau sprendimo projektas buvo pakeistas.

"Įdomiausia, kad patys politikai apie tai nieko nežino, nes balsavo už komitetuose aptartą dokumentą, kuriame paskirstytos lėšos rodo, jog nė vienai švietimo įstaigai neteks patirti pernykštės situacijos, ir darbuotojai gaus atlyginimus", - sakė R.Jasmontienė.

Kad apie pakeitimus prieš balsavimą nebuvo informuoti politikai, patvirtina ir miesto tarybos opozicijos atstovas Arvydas Mockus.

Pasak R.Jasmontienės, švietimo darbuotojai pradėjo skaičiuoti delspinigius nuo neišmokėtų atlyginimų ir yra nusiteikę streikuoti.

Anot jos, be atlyginimų palikti tų įstaigų darbuotojai, kuriose aktyviausiai veikia profsąjungos, todėl ji spėja, kad toks miesto valdžios elgesys gali būti "miesto valdžios kerštas".

Šiaulių savivaldybės administracijos direktorius Vladas Damulevičius, paklaustas, kodėl pasikeitė pozicija, tvirtino buvęs informuotas, kad švietimo įstaigų darbuotojai nenorėjo taupyti eidami nemokamų atostogų ir neva sutiko už gruodį negauti atlyginimų.