Tribunolas patikėjo liudytojų pasakojimais, kad jauniesiems Santuokos sakramentas nebuvo suteiktas: šventėje dalyvavęs klebonas palaimino tik žiedus.

Kaip DELFI jau rašė, dėl Kleizų vestuvių į tribunolą kreipėsi ir ieškinį iškėlė Santuokos ryšio ir teisingumo gynėjas, įtaręs, kas santuoka sudaryta negaliojančiai ir pažeidė viešą Bažnyčios gėrį.

Įtarimų kėlė tai, kad dvasininkas į šventę atėjo su stula – ant kaklo kabinama juosta, naudojama bažnytinių apeigų metu. Stula – ženklas, kad ją dėvintis žmogus turi teisę teikti sakramentus. Pagal bažnytinę teisę, Santuokos sakramentas gali būti teikiamas tik bažnyčioje.

„Pagal pačių Kleizų liudijimus, nebuvo santuokos: santuokos palaiminimo nebuvo, buvo tik žiedų palaiminimas ir kelios maldos, tad juridinio fakto nenustatyta. Aš neturiu teisės netikėti“, – DELFI sakė Kaišiadorių vyskupijos tribunolo oficiolas, Merkinės klebonas Robertas Rumšas.

Jis su Kleizomis susisiekė elektroniniu paštu, taip pat kalbėjosi telefonu. Teisme taip pat liudijo vestuvių ceremonijoje dalyvavęs klebonas Vaidas Bartkus.

Pasak R. Rumšo, stula naudota, nes buvo laiminami žiedai kalbėtos maldos. „Jokių kitų procesinių veiksmų mes negalime imtis. Yra jų liudijimas – o ar jie tiesą, ar netiesą sako – toks liudijimas ir viskas“, – aiškino klebonas.

Jis apgailestavo, kad į kvietimą atvykti taip ir neatsiliepė vestuvių planuotoja Laura Vagonė, kuriai išsiųstas registruotas laiškas.

Jeigu tribunolas būtų nustatęs, kad santuoka tikrai įvyko, tuomet santuoką būtų reikėję arba anuliuoti, arba pataisyti iš pagrindų – teisiškai įteisinti.

DELFI primena, kad Kleizos susituokė birželio 28-ąją Šešuolėlių dvare, Širvintų rajone, uždaros ceremonijos metu. Pora civilinę santuoką įregistravo dar sausio mėnesį – A. Karalevičiūtė priėmė vyro pavardę ir tapo Agneta Kleiziene.