Savo istorija pasidalino ir skaitytoja Vilma (pavardė redakcijai žinoma). Moters teigimu, iki šiandienos apie šį įvykį ji pasakojo tik savo mamai. Daugiau niekam.

Objektas išsisklaidė vos pavykus įsižiūrėti

„Niekada netikėjau jokiais paranormaliais reiškiniais. Tačiau kartą teko pusdienį pas mamos pažįstamą prižiūrėti 2,5 metų berniuką. Kai vaiką pamaitinau, nuėjome žaisti į kambarį. Po kelių valandų berniukas pasiprašė ant puoduko.

Tuo metu suskambo telefonas, kuris buvo pakabintas ant sienos. Skambino mano mama ir teiravosi, kaip mums sekasi. Pakalbėjusi pajutau, kad šalia peties kažkas sušmėžavo. Pasidarė nejauku, todėl staigiai atsisukau.

Matyt, tas kažkas nesitikėjo mano staigaus posūkio, todėl prieš akis pamačiau nuo žemės per sprindį kabantį, šiek tiek žemesnį už mane žmogaus pločio objektą, panašų į rūko stulpą. Jis iš karto man prieš akis išsisklaidė. Buvau labai sumišusi ir išsigandusi. Širdis daužėsi, padažnėjo kvėpavimas“, – prisiminė moteris.

Dėjosi keisti dalykai

Ji sakė tuomet tuoj pat perskambinusi mamai ir papasakojusi, ką matė. Tačiau kitiems to papasakoti nesiryžusi.

„Nebūtų rimtai į tai žiūrėję“, – priežastį nurodė Vilma.

Moters teigimu, tik vėliau ji sužinojo, kad draugai mamai buvo užsiminę apie įtarimus, kad bute vaidenasi.

„Nuo palangės krisdavo vazonėliai, paukščiai atsitrenkdavo į langą, girdėjosi keisti garsai“, – plačiau apie tai pasakojo ji.

Anot Vilmos, reiškinio, kurį išvydo, ji negali paaiškinti iki šiol.

Kaip elgtis pajutus nelauktą „svečią“? Atsako egzorcistas

DELFI primena, kad paklaustas, ką sakytų žmogui, kuris jaučia kažko nepažinaus buvimą šalia, ir ką daryti, jei po nelaimės vaidenasi, sapnuojasi, egzorcistas kunigas Arnoldas Valkauskas patarė mažiau dėl to sukti galvą: „Tikinčiam žmogui viskas labai paprasta. Jis meldžiasi už gyvus, mirusius ir į nieką nekreipia dėmesio“.

Tačiau ar gali būti piktojo apsėstų vietų?

Kunigas A. Valkauskas įsitikinęs, kad taip ir dėl to pataria šventinti butus, ligonines, nes su malda mes viską pavedame Dievo angelų globai. „Ta globa nėra šiaip sau, o labai konkreti. Dvasinis pasaulis labai realus, tik gaila, kad mes, kol jo neapčiuopiame, su juo nesusiduriame, to neįvertiname. Manome, kad esame techniški žmonės, kuriems viskas aišku. Tačiau net aukšto lygio fizikams aišku, kad niekas šiame pasaulyje neaišku“, – sakė egzorcistas.

Ką matai, priklauso nuo tavo lūkesčių

Savo ruožtu psichologė psichiatrė Genovaitė Petronienė aiškino, kad dvasias dažniausiai mato tie asmenys, kurie jas pamatyti tikisi.

„Vieniems tai šviesos spektras, kitiems galbūt vaiduoklis. Tai praktiškai yra mūsų pačių baisių ir vaizduotės projekcijos“, – aiškino specialistė.

Pasak G. Petronienės, sakantys, kad matė vaiduoklius, jos pacientai dažniausiai prieš tai būna turėję tam tikrų sukrečiančių išgyvenimų.

Kokie žmonės mato vaizdus?

„Paprastai žmogui, kuris neseniai palaidojo kokį artimą giminaitį, pradeda girdėtis jo balsas ar žingsniai. Tačiau yra taip, kad tiesiog apie tą žmogų tu nuolat galvoji, kažko tikiesi, tad vėliau tai ir pradeda vaidentis. Dar dažniau būna, kad asmuo išsiskiria su vaikinu ar mergina ir, pavyzdžiui, jam gatvėje ima vaidentis, kad tas žmogus ką tik praėjo, kad jį nuolat mato. Arba, tarkime, vaikystėje turbūt dažnas turėjo tokios patirties: prietemoje kabo paltas, o atrodo, kad visas žmogus. Vaiduoklių matymas – labai panašus reiškinys. Matai tai, ką nori, ko tikiesi arba ko labai vengi ir bijai“, – aiškino ji.

Tačiau, pripažino G. Petronienė, negalima visiškai atmesti galimybės, kad tam tikri asmenys kartais iš tiesų mato šmėklas.

„Aš asmeniškai gyvenime su tuo nesu susidūrusi, tačiau aš neatmesčiau galimybės, kad galbūt ir egzistuoja kokie antgamtiniai reiškiniai“, – svarstė ji.

Teiraujamės Jūsų – ar esate girdėję apie panašius reiškinius iš savo artimų žmonių? O galbūt pats manėte, kad susidūrėte su neva antgamtiniais reiškiniais, o vėliau išsiaiškinote, kad šių priežastis – itin paprasta, tarkim, statybinis brokas?

Laukiame Jūsų istorijų ir pasakojimų el.paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Istorija“