„Gyvenu visai netoliese šalia išpuolio vietos, bet, laimei, tuo metu buvau namuose, – sakė E. Žigunovas. – Dabar situacija jau kiek aprimo, o iš karto po teroro akto po visą rajoną skraidė sraigtasparniai, tad akivaizdu, kad situacija jau kontroliuojama. Bet neslėpsiu, kad nuotaikos slogios – nejauku ir pikta.“

Pasak Barselonos centre gyvenančio lietuvio, pikta, kad teroristai rengia teroristines atakas, per kurias nukenčia niekuo dėti žmonės.

„Akivaizdu, kad niekas nenori, kad tokie dalykai įvyktų, bet, deja, tokia realybė“, – sakė jis.

Lankomiausioje Barselonos gatvėje La Rambla kasdien apsilanko tūkstančiai turistų ir vietos gyventojų, todėl suprantama, kodėl teroro aktą surengti norėję asmenys pasirinko šią vietą. Ypač dabar, kai rugpjūtį dauguma vietos įmonių nedirba, o į Katalonijos sostinę atvyksta dešimtys tūkstančių turistų.

„Ši gatvė yra ganėtinai plati, laisvai galima ir su vienu, ir su dviem furgoniukais į ją įvažiuoti, tačiau keisčiausia, kad visada gatvės preigose įvažiavimus stebėdavo pareigūnai, bet, tikriausiai, tokius dalykus jie gali tik iki tam tikro laipsnio sustabdyti, ir, deja, ne šiandien“, – sakė jis.

„Dabar net nesinori išeiti į gatvę, karščiausias naujienas, kaip ir visi Barselonos gyventojai, stebiu internete ir per televiziją“, – E. Žigunovas sakė, kad jau internete matė išplatintus vaizdo įrašus, kaip furgonas į La Ramblą įvažiavo iš Katalonijos aikštės ir sėdamas mirtį važiavo beveik kilometrą.

Eduardas Žigunovas
Kaip gyvenimas pasikeis Ispanijoje po ketvirtadienio kruvinojo išpuolio, čia gyvenantis lietuvis nedrįso svarstyti, tačiau pažymėjo, jog ir Barselonoje nuotaikos pasikeitė po praėjusiais metais Prancūzijos sostinėje surengto teroro išpuolio.

„Nuotaikos Barselonoje pasikeitė po išpuolio Paryžiuje praėjusiais metais – gatvėse padaugėjo patruliuojančių pareigūnų, kas, tikriausiai, tik sudarė jaukumo iliuziją, – sakė E. Žigunovas. – Manau, visi puikiai žinojo ir suprato, kad anksčiau ar vėliau tai Barselonoje turėjo įvykti, Ispanija buvo iš penkių ketvirtame pasirengimo lygyje ir, deja, atėjo ta diena.“

E. Žigunovas mano, kad ispanai dar labiau taps vieningesni ir, kaip prancūzai, nedemonstruos baimės.

„Manau, žmonės taps dar labiau solidarūs ir gyvens savo gyvenimą, – sakė jis. – Kai Paryžiuje buvo surengtas išpuolis, mano draugai buvo visai šalia tos vietos, bet su ta mintimi susitaikė. Tas pats buvo ir po išpuolio Sank Peterburge – nejauku, bet priimi tokią realybę.“

Išpuolis Barselonos centre buvo surengtas ketvirtadienio pavakarę, pranešama, kad jo metu sužeistos kelios dešimtys žmonių, dar trylika žmonių žuvo. Furgonas sustojo tik prie Licėjaus metro – nuo Katalonijos aikštės jis važiavo vieną stotelę, šis atstumas – apie kilometrą.