"Daugelį metų Lietuvos konservatoriai buvo vieniši, bet dabar galime išsakyti, išskirtinai teisūs, įspėdami pasaulį apie Rusijos grėsmes. Todėl natūralu, kad šiandien įsilieju į Jūsų gretas", - į partijos narius kreipėsi T. Langaitis, jau kur laiką dalyvaujantis Šaulių sąjungos veikloje.

Tadas Langaitis kartu su sutuoktine įkūrė VšĮ "Geros Valios Projektai", nevyriausybiniam sektoriui kuriančią infrastruktūros projektus. Vėliau tapo vienu iš pilietinės švarinimosi akcijos "DAROM", socialinio tinklo "Global Lithuanian Leaders" ir kitų visuomeninių projektų steigėjų.

Anot T. Langaičio, jį prisidėti prie konservatorių pakvietė Jurgis Razma ir Andrius Kubilius.

Nuo 2008 m. T. Langaitis yra visuomeninių organizacijų "Gelbėkit vaikus", "Algojimas", programų ir projektų "Renkuosi mokyti",  "Kuriame Respubliką" valdybų narys.

2012 m. jis tapo pilietinio judėjimo, siekiančio skaidrios viešosios politikos, "Baltosios pirštinės" vienu iš inciatorių. Prieš pusmetį, nusprendęs pasukti į politiką, T. Langaitis pasitraukė iš „Baltųjų pirštinių“. Organizacija laikosi pozicijos, jog jos valdyme negali dalyvauti asmenys, glaudžiai susiję su politinėmis partijomis..