„Baltųjų pirštinių“ duomenimis, keliose savivaldybėse stebėtojai jau bendradarbiauja su policija dėl galimo rinkėjų papirkimo. Dėl to sustiprintos stebėtojų pajėgos Pagėgių, Zarasų, Raseinių, Kauno ir Vilniaus savivaldybėse. Tokių atvejų jau virš 10. Dažniausiai pastebimi įtartini mikroautobusiukai, prie kurių prieina ir nueina vis nauji žmonės, o po to keliauja į rinkimų apylinkę.

Toliau pastebima nemažai rinkimų komisijų darbo klaidų ir balsavimo pažeidimų. Pagal atnaujintas taisykles, kiekvienoje apylinkėje turi būti bent viena balsavimo kabina be užuolaidėlės – pasitaikė nemažai apylinkių, kur visos kabinos buvo su užuolaidomis. Gauta informacija apie tokį atvejį, kur balsavimo kabinos vienoje apylinkėje buvo net sulūžusios.

Pastebėta dar viena grubi klaida – neantspauduoti biuleteniai. Pranešėjai teigia, kad rinkimų komisijos narys turėjo neatnspauduotų biuletenių krūvelę ir užanspaudavo juos tik pačiam rinkėjui paprašius. Apie šiuos atvejus „Baltųjų pirštinių“ atstovai operatyviai informuoja apylinkių ir apygardų komisijų pirmininkus, kad klaidos būtų pašalintos.