Trečiadienio rytą neįvykęs posėdis yra pirmasis, kai K. Michailovui medikai neleido vykti į teismą. Konvojaus pareigūnų pristatytoje pažymoje teigiama, kad į Laisvės atėmimo vietų ligoninę prieš dvi savaites paguldytam kaltinamajam pirmadienio naktį sutriko širdies ritmas.

Vilniaus apygardos teismas nusprendė kreiptis į ligoninę ir išsiaiškinti, kokia yra K, Michailovo sveikatos būklė ir ar jis galės dalyvauti kituose teismo posėdžiuose. Iki šiol medikai nurodydavo, kad net ir sirgdamas kaltinamasis gali stoti prieš teismą.

Tuo tarpu jo advokatas trečiadienį aiškino, kad po atliktų tyrimų Santariškių medikai K. Michailovui rekomendavo dalyvauti ne ilgiau kaip dvi valandas trunkančiuose posėdžiuose. Tiesa, oficiali pažyma teisėjų kolegijai dar nėra pateikta.

Stringant Medininkų žudynių bylai, kuri teisme yra numatyta nagrinėti kiekvieną trečiadienį, valstybės kaltinimą palaikantys Generalinės prokuratūros prokurorai teisėjų paprašė suintensyvinti bylos nagrinėjimą.

Medininkų byloje senaties terminas sueina kitų metų liepos 31-ąją, tačiau teismui kol kas pavyko apklausti tik apie 70 iš daugiau kaip 220 liudytojų. Kai kuriuos jų teismas net buvo nusprendęs atvesdinti.

Tačiau su prokurorų prašymu suintensyvinti posėdžius nesutinka K. Michailovo advokatas A. Marcinkevičius. Trečiadienį jis pareiškė, kad esą ikiteisminis tyrimas buvo atliktas atmestinai, todėl jis privaląs rinkti įrodymus, o jeigu posėdžiai vyks dažniau nei kartą per savaitę, jis šio darbo fiziškai negalės atlikti.

Teisėjos Sigitos Vainauskienės pirmininkaujama kolegija prokurorų prašymą žadėjo svarstyti kitą trečiadienį. Šio posėdžio metu taip pat bus svarstomas dar vienas K. Michailovo pareikštas nušalinimas teisėjams.

DELFI primena, kad buvusiam TSRS vidaus reikalų ministerijos vidaus kariuomenės Rygos ypatingos paskirties milicijos būrio (OMON) milicininkui K. Michailovui (anksčiau turėjusiam Nikulino pavardę) pateikti kaltinimai septynių Lietuvos pareigūnų nužudymo byloje. Joje pagrindiniai įtariamieji yra OMON smogikai. K. Michailovas yra kaltinamas dėl itin sunkaus nusikaltimo padarymo - tyčinio dviejų ar daugiau asmenų nužudymo. Už tai Lietuvos įstatymai numato laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos.

Tuo tarpu K. Michailovas neigia prokurorų mestus kaltinimus ir tikina, kad nežudęs pareigūnų, nors tuo metu iš tikrųjų ir buvęs Lietuvoje.