Tris savaites trukusiuose Lietuvos kariuomenės Specialiųjų operacijų pajėgų surengtuose mokymuose pagrindinis dėmesys buvo skirtas sąjungininkų suderinamumui ir sąveikai, stiprinant ir užtikrinant Lietuvos ir Baltijos regiono saugumą. Kartu su Lietuvos kariais pratybose dalyvavo Danijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, JAV, Norvegijos, Švedijos specialiųjų operacijų pajėgų kariai.

Mokymų metu kariai treniravosi veikti iškart ištikus krizinei situacijai, kol dar nėra paskelbtas penktasis NATO bendrą gynybą aktyvuojantis straipsnis, o veiksmai vyksta pagal atskirą šalių susitarimą.

Pratybų metu suformuotos specialiųjų operacijų grupės, kurių sudėtyje veikė ir patirtimi dalijosi didelę kovinę patirtį įgiję Lietuvos ir kitų NATO šalių ir šalių partnerių specialiųjų operacijų kariai. Jie planavo ir vykdė sudėtingas, ypatingo pasirengimo reikalaujančias, nestandartines sausumos, jūros ir oro operacijas priešui identifikuoti, sulaikyti ar neutralizuoti.

Šiais metais pratybos išsiplėtė tiek dalyvių skaičiumi, tiek teritorija. „Liepsnojantis kalavijas 2015“ vyko Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijose. Pratybose taip pat buvo vystomas ir tarpinstitucinis bendradarbiavimas. Mokymuose treniravosi antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“, Valstybės sienos apsaugos tarnybos, Viešojo saugumo tarnybos pareigūnai, taip pat dalyvavo ir kitų Lietuvos kariuomenės pajėgų padaliniai ir atstovai. Su specialiųjų operacijų pajėgų kariais bendrus veiksmus vykdė Karo policija. Karinės oro pajėgos prisidėjo organizuojant ir koordinuojant oro operacijas. Šiais metais į pratybas savo orlaivius atsiuntė Danijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir Lenkijos kariniai vienetai.

Prie pratybų organizavimo ir įgyvendinimo prisidėjo Druskininkų, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Telšių, Ukmergės, Utenos, Varėnos, Vilniaus ir Ignalinos savivaldybės, taip pat privataus verslo atstovai.

Kasmetinės tarptautinės pratybos „Liepsnojantis kalavijas“ pradėtos organizuoti Lietuvos kariuomenės specialiųjų pajėgų iniciatyva, pirmą kartą surengtos 2012 metais.