Spalio revoliucija vyko visai ne spalį – šio mėnesio data fiksuota pagal senąjį kalendorių. Dabartiniame kalendoriuje Spalio revoliucijos metinės – lapkričio 7 d. Būtent tą dieną konservatoriai tikisi surengti balsavimą dėl B. Bradausko atstatydinimo iš Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko pareigų.

Kaip DELFI teigė konservatorių frakcijos Seime seniūno pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma, tokia data – grynas sutapimas. Mat tik neseniai baigta rinkti parašus dėl B. Bradausko atstatydinimo, o dėl biudžeto svarstymų iki lapkričio 7 d. Seimas neposėdžiaus.

„Dabar nebus rengiami eiliniai posėdžiai dėl biudžeto svarstymo. Pirmasis posėdis – tik lapkričio 7 d. Taip simboliškai sutampa. Turbūt žinote, lapkričio 7-osios prasmę. Matyt, tada ir privalės Seimas įtraukti į darbotvarkę. Nes nukelti kažkur toliau nebūtų pagrindo“, - kalbėjo J. Razma.

Konservatoriaus teigimu, surinkta 40 Seimo narių parašų. Valdančiosios koalicijos nariai iniciatyvos neparėme, tačiau tikimasi, kad jie tai padarys per balsavimą.

„Iš valdančiųjų? Mes iš esmės nesiūlėme. Pakaks, jeigu dalis jų pabalsuotų. Parašo dėjimas – suprantame, kad jiems būtų gal per stiprus siūlymas. Turėsime kažkiek vilčių, kad socialdemokratai, kurie viešu pareiškimu atsiribojo nuo komiteto pirmininko, gal tą atsiribojimą pademonstruos ir balsuodami“, - sakė J. Razma.

Opozicijos rūstybę B. Bradauskas užsitraukė reikalavimu uždrausti filmo apie Sausio 13-ąją demonstravimą renginyje, kuriame laukta Rusijos diplomatų. Kiek padelsę, partietį pasmerkė ir socialdemokratai – partija išplatino pareiškimą, kuriame atsiriboja nuo B. Bradausko demaršo.