„Krašto apsaugai numatoma skirti 149 mln. eurų papildomai, palyginus su šiais metais. Mes siūlome sumažinti krašto apsaugai finansavimą ir skirti vidaus saugumui atitinkamai apie 15 mln. eurų. Tai būtų policija, Vidaus saugumo departamentas, viešosios tvarkos užtikrinimo įstaigos. „Aro“ apie 100 kovotojų turi tiktai 25 neperšaunamas liemenes“, - laidoje „Žvilgsnis“ kalbėjo Seimo narys.

Tuo tarpu parlamentarė Irena Degutienė prieštarauja šiai nuomonei ir teigia, kad negalima tikėtis, jog mus gins kaimynai ar NATO partneriai, o mes patys galėsime nieko nedaryti. Pasak Seimo narės, savo saugumu pirmiausiai turime rūpintis patys.

„Nenorėčiau išvis painioti, kad nuo vienos sistemos nuimti, o kitai duoti. Ir viena, ir kita sistema, tiek krašto apsauga, tiek vidaus saugumo sistema šiandien, vertinant geopolitinę situaciją, tai, kas vyksta pasaulyje ir Europoje, mes nežinome, kas bus rytoj. Šiandien galbūt įvykiai Paryžiuje ir Briuselyje mums daugiau fokusą duoda į vidaus saugumo sistemą. Bet vidaus saugumo sistema turi veikti tikrai kaip laikrodis, nes nuo jo priklauso visuomenės ir nacionalinio saugumo klausimai. Tačiau lygiai taip pat mes turime įsipareigojimus krašto apsaugos sistemos finansavimui, dirbant kartu su savo NATO partneriais“, - laidoje kalbėjo I. Degutienė.

Visą laidos „Žvilgsnis“ įrašą galite išgirsti čia.