„Mes priėmėme sprendimą prezidento rinkimuose paremti A.Zuoko kandidatūrą“, - BNS sakė partijos pirmininkas Artūras Melianas.

Jis sakė, kad toks sprendimas priimtas, įvertinus kitų kandidatų darbą, taip pat sprendimui įtakos turėjo ir bendras darbas per buvusio prezidento Valdo Adamkaus rinkimų kampaniją.

„Kol kas mes išreiškėme savo politinę paramą, o dėl konkrečių dalykų turbūt jau derėsi mūsų rinkimų štabai“, - sakė A. Melianas.

A.Zuokas nuo 2003 iki 2010 metų vadovavo Liberalų ir centro sąjungai, bet vėliau dėl nesutarimų ją paliko ir įkūrė naują partiją „Taip“(Tėvynės atgimimas ir perspektyva).

Būtent A. Zuoko pasitraukimą nuo partijos vairo tuomečiai LiCS lyderiai vadino pagrindine fiasko 2011 m. savivaldos rinkimuose Vilniuje priežastimi. Tada buvusio LiCS lyderio atžvilgiu naudotas netgi terminas „išdavystė“. Vis dėlto panašu, kad LiCS nuoskaudos atlėgo.

Savo ruožtu, A. Zuokas skelbiasi prezidento posto sieksiąs ne kaip „Taip“ lyderis, o kaip nepriklausomas kandidatas.

Prezidento rinkimai Lietuvos vyks gegužės 11 dieną.

EP rinkimuose A. Zuokui nepadės

Kaip naujienų agentūrai ELTA sakė partijos lyderis A. Melianas, partija rinkimuose ketina kelti pilną sąrašą, tai yra 22 kandidatus.

Pirmuoju numeriu sąraše siūlomas partijos vadovas A. Melianas, antruoju - buvęs vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila, sąraše taip pat yra buvęs sveikatos apsaugos ministras Algis Čaplikas, buvęs Lietuvos delegacijos Baltijos asamblėjoje vadovas Algis Klišonis, įvairių šalies miestų merų, vicemerų.

Partijos pirmininkas nesiryžo prognozuoti, ar LiCS pavyks gauti vietų kitos kadencijos EP.

"Suprantame situaciją, ir esame pasirengę atgauti rinkėjų pasitikėjimą", - sakė A. Melianas.

Partijos lyderis tikino, kad tai daryti ketinama siūlant originalias idėjas - "siekti derėtis, kad ES valstybėms būtų taikomos vieningos dujų ir naftos kainos, (...) rasti protingą kompensacinį mechanizmą, pagal kurį iš ES biudžeto būtų teikiamos kompensacijos valstybėms, iš kurių emigruoja daug žmonių".

"Tikimės, kad mūsų europarlamentarai aktyviau gins Lietuvos nacionalinius interesus", - sakė A. Melianas.