Dabartinė Vilniaus tarybos sudėtis leidžia kalbėti apie interpeliaciją A. Zuokui. Su „darbiečiais“ susijungę „tvarkiečiai“ kartu turėtų 12 tarybos narių – tiek pat, kiek A. Zuoko partija „Taip“, kai šios frakcijos gretas paliko Rūta Vanagaitė.

„Tvarkiečiai“ neslepia, kad Vilniaus taryboje norėtų matyti tokią pat koaliciją, kokia dabar yra Seime: būsimą jungtinę „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ frakciją, penkis socialdemokratus ir devynis Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovus. Šios politinės jėgos taryboje turi 26 balsus – lygiai tiek, kiek reikia mero išvertimui iš kėdės.

Jau įvardintas ir kandidatas į A. Zuoko įpėdinius – tai dabartinis vicemeras, „darbietis“ Jonas Pinskus. Tiesa, jis pats apie perversmą kol kas nekalba.

Apie galimą interpeliaciją A. Zuokui atsargiai kalba ir „tvarkiečių“ frakcijos seniūnas Bronius Cicėnas.

„Kol kas nieko nėra. Dar per anksti. Kokios gali būti derybos? Kai bus (partijų – DELFI) susijungimas, tada gali būti ir kažkokios derybos“, - DELFI teigė B. Cicėnas.

Pasak jo, Vilniaus „tvarkiečiai“ netrykšta noru dirbti koalicijoje su A. Zuoku, tačiau realių žingsnių imtis gali tik po to, kai susijungimas su „darbiečiais“ bus galutinis. Tai turėtų įvykti maždaug balandžio mėnesį.

DELFI žiniomis, A. Zuokas jau ruošiasi galimai interpeliacijai, tačiau kėdės užleisti neketina. Be to, perversmas turi būti parengtas labai kruopščiai. Mat jeigu interpeliacija nepavyks, kitą mero atstatydinimo procedūrą bus galima surengti ne anksčiau kaip po pusmečio. Turint 26 balsus, mėginimas išversti A. Zuoką gali būti labai rizikingas.