Savivaldybės tarybos narys Gediminas Rudžionis mano, kad reformuodamas seniūnijas meras A.Zuokas paprasčiausiai stengiasi dar daugiau valdžios sutelkti vienose rankose.

"Jam nepatinka, kai kas nors be jo žinios turi teisę priimti kokius nors sprendimus. Dėl to ir sugalvojo seniūnijas naikinti, pavaldumą savivaldybei dar papildyti", - dienraščiui "Vilniaus diena" sakė G.Rudžionis iš "Tvarkos ir teisingumo" partijos.

"ES yra įstatymai, kurie apibrėžia seniūnijų veiklą. Juose teigiama, kad valdžia turi būti arčiau žmogaus, kad tokią funkciją atlieka seniūnijos. Bet A.Zuokas viską daro atvirkščiai, atima valdžią iš žmonių", - kalbėjo politikas.

Valdančiojoje koalicijoje esančių socialdmeokratų atstovas, savivaldybės Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Juras Požėla skundėsi, kad valdžia nieko nederino su komitetais. Jis sakė palaikąs seniūnijų reformą, tačiau norėtų gauti daugiau informacijos.

"Projektą turės patvirtinti taryba, bet informacijos mums trūksta. Galėtų ir su komitetais pasidalyti, paklausti tarybos narių nuomonės", - sakė J.Požėla. Anot jo, svarbu, kad reformuojant seniūnijų tinklą nebūtų padaryta esminių klaidų, kurios situaciją ne pagerintų, o pablogintų.

Meras A.Zuokas teigia, kad pertvarkius Vilniaus seniūnijas, bus sutaupyta 1,2 mln. litų.

Jis antradienį pristatė planus reorganizuoti miesto seniūnijas ir vietoj 21 palikti 16 savivaldybės administracijos padalinių, iš kurių didžioji dalis - 11 - turės ne seniūnijos, o administracijos biuro statusą.

Miesto pakraščiuose liktų penkios seniūnijos: Naujininkų, Grigiškių, Naujosios Vilnios, Panerių ir Verkių. Dauguma dabartinių seniūnijų būtų performuotos į biurus nekeičiant jų teritorijos, tuo metu Vilniaus centre esančios keturios seniūnijos būtų sujungtos į vieną biurą.

Ištuštėjusius kai kurių naikinamų seniūnijų pastatus, anot miesto vadovo, ketinama panaudoti bendruomenės reikmėms arba privatizuoti mažinant savivaldybės įsiskolinimus.