„Reikia griebtis paskutinio šiaudo“, – V. Babiliaus vengimą atvykti į teismą vertino per avariją nukentėjęs vilnietis Mindaugas Novikovas.

Seimo nario administracinio teisės pažeidimo bylą penktadienio rytą turėjusiame nagrinėti Vilniaus miesto 1 apylinkės teisme pasirodė tik per avariją nukentėjęs studentas M. Novikovas, advokatu dirbantis jo tėvas Anatolijus Novikovas bei keli liudytojai.

Tuo tarpu V. Babiliaus teismas nesulaukė, nors apie posėdžio datą parlamentaras greičiausiai žinojo – politikas prieš posėdį domėjosi bylos medžiaga. Teismas negalėjo parlamentaro bylos nagrinėti, nes neaišku, ar jam buvo įteiktas šaukimas į posėdį – teismo darbuotojai net negavo pranešimo iš pašto.

„Teismas priverstas bylos nagrinėjimą atidėti“, – sakė teisėjas Olegas Zaicevas.

Kitas teismo posėdis numatytas liepos 2 d.

Po trumpo posėdžio per avariją nukentėjęs studentas M. Novikovas sakė neišsižadantis savo anksčiau pasakytų žodžių, jog parlamentaras vairavo neblaivus.

„Man nesivaidena, kaip atrodė, taip ir pasakiau“, – sakė M. Novikovas. Jis patikino, kad jo automobilis įvertintas daugiau kaip 12 tūkst. Lt, būtent tokią sumą bus prašoma priteisti iš parlamentaro.

Nukentėjusysis taip pat teigė, kad V. Babilius su juo daugiau nebandė susisiekti ir nebežadėjo atlyginti padarytą žalą.

V. Babiliui administracinio teisės pažeidimo protokolas surašytas dėl įvykio kovo 19 d.,kai jis Vilniuje, Laisvės pr. ir J. Baltrušaičio g., nesuvaldė automobilio ir atsitrenkė į stovinčią transporto priemonę. Eismo įvykio metu buvo apgadinti abu automobiliai ir šviesoforas, iš eismo įvykio vietos Seimo narys pasitraukė.

„Mazda 6“, į kurią trenkėsi Seimo nario V. Babiliaus visureigis, vairuotojas M. Novikovas DELFI yra pasakojęs, kad avariją sukėlęs parlamentaras buvo akivaizdžiai neblaivus: „Atrodė nemažai išgėręs, nei normaliai kalbėti, nei įvertinti situacijos nesugebėjo“.

Netrukus po avarijos visureigis „VW Touareg“ nuvažiavo iš įvykio vietos į netoliese esančią aikštelę. Pamatęs, kad avarijos kaltininkas nuvažiuoja, „Mazda“ vairuotojas puolė iš savo automobilio ir nusivijo visureigį. Aikštelėje nufotografavo kaltininko mašiną, užfiksavo jos numerį. Tada visureigio vairuotojas išlipo iš savo automobilio ir pėsčias grįžo į avarijos vietą.

Pasak Vilniaus universitete teisę studijuojančio M. Novikovo, V. Babilius negrasino, bet ir neatsiprašinėjo, dėl nieko neapgailestavo. Seimo narys bandė susitarti su nukentėjusiuoju – siūlė pinigus (suma svyravo nuo 20 iki 25 tūkst. litų), žadėjo nupirkti kitą automobilį. Aiškino, kad „Mazda“ yra prasta mašina, reikia važinėti su tokia, kaip jo visureigis: „Ką tu čia su gelda važinėji, nupirksiu tau naują!“.

Tačiau M. Novikovui politiko pažadai pasitikėjimo nesukėlė: „Tokiais Seimo nariais pasitikėt...“. Todėl vaikinas stengėsi į tokias kalbas nesileist, jis V. Babiliui pasiūlė kalbėti su sudaužyto automobilio savininku – savo tėvu. Avarijos kaltininkas su vaikino tėvu kalbėjosi telefonu – irgi siūlė pinigus arba kitą automobilį.

„Neįgyvendinami tie jo pažadai buvo, jis net situacijos įvertinti nesugebėjo: išgėręs, šviesoforas nuverstas, pilna liudininkų, - sakė „Mazda“ vairuotojas. - Nesiruošiau su juo tartis, tik laukiau policijos“.

Avarijos vietoje visureigio vairuotojas išbuvo maždaug valandą. Pabaigoje jis labai nekantravo, ragino nukentėjusįjį greičiau priimti jo dosnų pasiūlymą: „Kiekviena sekundė svarbi, apsispręsk greičiau!“. Galiausiai jis nuėjo ir nebegrįžo.