Tautos priskėlimo partijos pirmininkui Arūnui Valinskui pavyko prisikviesti jų pačių deleguotą kultūros ministrą į slaptą susitikimą ne Seimo rūmuose. Tačiau atvykti pasiaiškinti frakcijai R.Vilkaitis kategoriškai atsisakė ir užtikrino, kad iš posto nesitrauks.

“Na jūs paklauskit paties ministro... Jo nusistatymas pakankamai aiškus ir manęs jis nenustebino. Aš manau, kad šioje vietoje frakcija pirmiausia apsvarstys darbo trūkumus, o po to ir paties ministro sprendimą. Bet galiu pasakyti, kad šį savaitgalį ministro kūnas nebus išnešamas”, - teigia Arūnas Valinskas, tautos prisikėlimo partijos pirmininkas.

A. Valinskas tikina, kad R. Vilkaičio vertimo klausimas lieka atviras, bet esą gali būti laukiama, kaip baigsis interpeliacija susisiekimo ministrui Eligijui Masiuliui. Tačiau A. Valinskas sako, kad trūkumų tiek R. Vilkaičio, tiek viceministro Valančiausko darbe yra nemažai.

“Visų pirma yra tam tikrų skaidrumo klausimų, kurių aš nenoriu dabar viešinti, ir mes negauname į juos jokių atsakymų nei iš vieno, nei iš kito. Aš nenoriu pateikti abejonių ar kaltinimų, aš tik noriu, kad mes atsakydami už tą sritį, kuri pagal koaliciją mums priklauso, jaustumėmės visiškai ramūs”, - sakė A. Valinskas.

Ministras R. Vilkaitis susitikimo nekomentuoja. A. Valinskas teigia, kad naujų kandidatų į kultūros ministro postą kol kas neieško ir tvirtina, kad pats šios kėdės nesiekia.