„Ir Seimo pirmininkė Irena Degulienė, ir premjeras Andrius Kubilius yra pasakę „Taip, mes žinom”. Dar daugiau galiu pasakyti – A. Kubilius kalbėdamas su manimi privačiai yra pasakęs „Taip, aš žinau, kad pagal tuos projektus, kuriuos Vyriausybei yra pateikęs J.Šimėnas, kyšo kažkieno interesų ausis ir tuos interesus globoja pats ponas Šimėnas”, - TV3 laidoje „Savaitės komentarai” teigė A.Valinskas.

Dešimt dienų konservatoriams dėl J.Šimėno apsispręsti davęs A. Valinskas teigia, kad jo vadovaujama Seimo narių grupė nori „sukurti darbingą koaliciją, tačiau kol kas tokių galimybių nėra daug. Stabili Vyriausybė yra gerai, bet dabartinė Vyriausybė priimdama vienus ar kitus įstatymus turės problemų.”

Paklaustas, ar tai reiškia, kad galimas pasitraukimas iš koalicijos, A.Valinskas atsakė, kad „mes nepalaikysime tų įstatymų projektų, kurie bus reikalingi pačiam ministrui pirmininkui.” Seimo narys teigė, kad tokiais pat metodais naudojasi ir nesantaikos šaltinis J.Šimėnas – „šantažuoja konservatorių frakciją, kad nepalaikys biudžeto.”

Klausiamas, ar taip negina aplinkos ministro Gedimino Kazlausko, kurį J.Šimėno vadovaujamas Seimo komitetas buvo iškvietęs pasiaiškinti, ir kurį prezidentė Dalia Grybauskaitė ne kartą ragino atsistatydinti dėl neveiklumo, A. Valinskas pratrūko.

„Nelabai norėčiau vynioti čia žodžių į vatą. Poniai prezidentei reikėtų pasižiūrėti savo aplinkoje, tarp savo patarėjų, ar nėra žmonių, kurie suinteresuoti, kad miškai būtų privatizuoti. Tuomet ji galės kalbėti aplinkos ministro adresu”, - laidoje teigė Seimo narys.

Paprašytas įvardinti, kas tie asmenys, A. Valinskas paminėjo patarėjo Nerijaus Udrėno pavardę.

„Jis yra vienas iš tų žmonių, kurie primygtinai stengiasi laužti (Aplinkos) ministeriją ir Generalinę urėdiją, kad būtų pertvarka miškų privatizavimui. Tai yra vieša paslaptis”, - sakė A. Valinskas.

Pavasarį J.Šimėnas kaltintas suklastojęs komiteto priimtą sprendimą, tačiau atsakomybę dėl parlamentui pateiktos klaidingos pataisos prisiėmė Aplinkos apsaugos komiteto biuro darbuotoja.