Renginyje dalyvavęs diplomatas Rolandas Kačinskas feisbuke pasidalijo nuotraukomis iš „Litexpo“ parodų rūmų stovėjimo aikštelės.

„Vilniuje prasidėjo Knygų mugė, į kurią žmonės plūsta kaip į atlaidus. Tik bėda, kad į knygų šventovę keturioms dienoms virtusius „Litexpo“ rūmus žmonės priversti bristi per purvus.

Šiandien situacija automobilių stovėjimo aikštelėje – jei ją taip galima pavadinti – atrodė taip, kaip matyt nuotraukose“, – rašė jis.

Anot R. Kačinsko, nesunku suprasti, kaip ši aikštelė atrodys po kelių dienų. Ypač, jei palis, kaip pranašaujama ryt.

„Linksmo braidymo po purvą ir balas! Prieš eidami į kultūrinį renginį neseniai Europos Kultūros sostine save vadinusiame mieste, neužmirškite apsiauti guminius batus. Įdomu, ar kas nors šią jau 25 metus besitęsiančią sostinės gėdą ištaisys?“, – retoriškai klausė jis.

DELFI diplomatas sakė, kad į Knygų mugę vyko, nes turėjo dalyvauti oficialiame renginyje.

„Važiavau į oficialų renginį, Japonijos-Lietuvos žodyno pristatymą, tai su savo kostiuminiais batais bridau pasiraitojęs kelnes. O tie vargšai bibliotekininkai, suvežti ketvirtadienį iš visos Lietuvos, šokinėjo per balas kaip stirnos. Tai didelė problema“, – pripažino jis.

DELFI susisiekė ir su „Litexpo“ rinkodaros ir viešųjų ryšių grupės vadove Rasa Keliuotyte. Ji sakė nesuprantanti, apie kokią aikštelę kalbama, nes visos priklausančios parodų rūmams, yra asfaltuotos.

„Tai gali būti ne mūsų aikštelė, savivaldybės žemė“, – aiškino ji.

Susisiekti su savivaldybės atstovais ketvirtadienio vakarą, po 18 val. vakaro, nebepavyko.