Valstybės gynimo tarybos sekretoriumi R.Paksas paskyrė savo patarėją valstybės gynybos klausimais Algirdą Norkų.

Kitu dekretu prezidentas nustatė, kad Valstybės gynimo tarybos posėdžiuose nuolat dalyvauja užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, prezidento patarėjai nacionalinio saugumo ir užsienio politikos klausimais Remigijus Ačas ir Alvydas Medalinskas.

Kaip BNS sakė prezidento atstovas spaudai Rosvaldas Gorbačiovas, planuojama, kad Valstybės gynimo taryba posėdžiaus kitą savaitę. Į prezidento vadovaujamą Valstybės gynimo tarybos sudėtį įeina ministras pirmininkas, Seimo pirmininkas, krašto apsaugos ministras ir kariuomenės vadas.

Pagal Valstybės gynimo tarybos įstatymą, prezidento sprendimu į posėdžius gali būti kviečiami ministrai, valstybės institucijų vadovai, jų atstovai ar kiti asmenys.

Į Valstybės gynimo tarybos posėdžius paprastai kviečiami Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas, Valstybės saugumo departamento generalinis direktorius, vidaus reikalų ministras.

Pagal įstatymą, tarybos reguliarius posėdžius, paprastai vieną kartą per mėnesį, kviečia ir jų darbotvarkę tvirtina prezidentas, o neeilinius Valstybės gynimo tarybos posėdžius šaukia prezidentas savo iniciatyva arba bent vieno Valstybės gynimo tarybos nario siūlymu.

R.Paksas ne kartą yra akcentavęs, jog norėtų svarbesnio Valstybės gynimo tarybos vaidmens. Prezidentas yra sakęs, kad taryba turės reguliariai ir susitikti ir spręsti svarbiausius valstybės klausimus. R.Paksas yra sakęs, kad taryba turės priimti galutinį sprendimą, koks bus Lietuvos indėlis, sprendžiant Irako krizę.