Kaip pranešė grodnonews.by, jame įsikūrė specialus karinis dalinys Nr. 7434, saugosiantis statomą Astravo atominę elektrinę.

Šventės metu Baltarusijos vidaus reikalų ministras Igoris Shunevich įteikė vėliavą Ypatingos svarbos valstybės objektų ir krovinių apsaugos batalionui. Renginyje dalyvavo Baltarusijos vidaus kariuomenės vadas Jurijus Kara, Astravo rajono vykdomojo komiteto pirmininkas Igoris Shaludin ir Baltarusijos AE generalinis direktorius Michailas Filimonovas.

„Mūsų ekspertai jau ne kartą buvo išvykę įgyti kovinės patirties iš kolegų Rusijoje ir Kazachstane, saugančių panašius objektus. Visos tokių objektų apsaugos ir gynybos technologijos mums žinomos ir įsisavintos. Baltarusijos AE pradės darbą patikimai saugoma“, – sakė ministras.

Jis taip pat pasidžiaugė puikiomis karių tarnybos sąlygomis, šiuolaikiškai įrengtomis kareivinėmis, karinio miestelio administraciniu pastatu, sporto kompleksu, valgykla su naujais baldais ir technine įranga.

Lietuva reikalauja stabdyti Astravo AE statybas vos už 50 kilometrų nuo Vilniaus ir kalina

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (58)