Kol nebus surašytas komisijos sprendimas, akademinės etikos komisijos pirmininkas, Teisės fakulteto profesorius Egidijus Kūris A. Šliogerio svarstymo nekomentuoja.

„Nebuvau ten, tiesą sakant, nelabai domiuosi. Apie skundą girdėjau, tačiau, tiesą sakant, nelabai tuo domiuosi. Manęs niekas nekvietė - net jeigu ir būtų kvietę, aš būčiau nėjęs – tai man primena sovietmetį ir aš šitokių dalykų nepripažįstu. Kas čia per mada - būdavo „partkomai“, o čia dabar vėl kažkas panašaus. Šito nepripažįstu“, - DELFI sakė Nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatas A. Šliogeris.

Pagal etikos komisijos nuostatus, akademinės bendruomenės narys, kurį liečia gautas pareiškimas, yra informuojamas apie jo turinį ir turi teisę dalyvauti komisijos posėdyje.

Jeigu komisija nuspręs, kad A. Šliogerio elgesys pažeidžia Akademinės etikos kodeksą, jam gresia įspėjimas žodžiu, įspėjimas raštu ir komisijos sprendimo paskelbimas universiteto informaciniame biuletenyje, įspėjimas raštu ir, jei pažeidimas sukėlė platų visuomeninį rezonansą, visuomenės informavimas. Jei komisija nustatytų, kad A. Šliogeris šiurkščiai pažeidė akademinę drausmę, rektoriui gali būti rekomenduota su profesoriumi nutraukti darbo sutartį.

Pareiškimus Komisijai gali teikti kiekvienas universiteto bendruomenės narys.

A.Šliogerio atsiprašė

DELFI primena, kad daugybės atgarsių sulaukusiame interviu kultūros gyvenimo žurnalui jaunimui „Pašvaistė“ filosofas dalijosi mintimis apie jaunimo problemas, auklėjimą, lyčių niveliaciją. Sutrumpintas interviu variantas pavadinimu „A.Šliogeris: mergaitėms – mezgimo vadovėlis, vaikinams – Plutarchas” publikuotas ir DELFI.

Po kilusių diskusijų „Pašvaistės“ vyriausiasis redaktorius Andrius Konickis paaiškino interviu atsiradimo aplinkybes ir viešai atsiprašė A. Šliogerio. Pasirodo, jaunieji „Naujosios Romuvos“ bičiuliai, „Pašvaistės“ kūrėjai troško pabendrauti su filosofu iš arčiau, tad buvo suorganizuotas susitikimas. Susitikime su jaunimu A. Šliogeris gerą valandą kalbėjosi apie vadinamąsias jaunimo problemas. Po susitikimo parengtas kiek sutrumpintas pokalbio variantas „Pašvaistės“ skaitytojams, vėliau interviu publikuotas DELFI.

„Tikrai nesitikėjome tokios, kaip dabar madinga sakyti, „neadekvačios“ reakcijos, o jai iškilus – ryškiausiai pamatėme savo klaidas. Juk pirmiausia derėjo su A. Šliogeriu suderinti pokalbio publikaciją „Pašvaistėje“, o paskui – ir juo labiau – internetinėje erdvėje. Šie dalykai žinomi kiekvienam leidėjui, bet... gerų ketinimų apimti, juos pamiršome. Tad privalome dabar prisipažinti suklydę ir atsiprašyti“, - DELFI publikuotame atsiprašyme teigė A. Konickis.