Buvusio socialdemokrato A.Šedžiaus svajonė tapti naujos partijos krikštatėviu artimiausiu metu gali virsti tikrove.

Ne vėliau kaip lapkritį drauge su bendraminčiais, kurių pavardžių jis įvardyti kol kas nenori, parlamentaras ketina sušaukti steigiamąjį partijos suvažiavimą.

Ar naujasis darinys bus pavadintas Lietuvos demokratinės darbo partijos vardu, vakar A.Šedžius dar neatskleidė, nors esą šis pavadinimas rezervuotas. "LDDP pavadinimas rezervuotas, o kaip iš tiesų vadinsis partija, nuspręs bendraminčiai", - vakar aiškino A.Šedžius. LDDP pavadinimą Seimo narys rezervavo dar 2010-ųjų vasarą, kai Socialdemokratų partijos (LSDP) Etikos ir procedūrų komisija priėmė sprendimą rekomenduoti tarybai jį pašalinti iš partijos. A.Šedžiui priekaištauta dėl darbo drausmės nesilaikymo - posėdžių praleidinėjimo, nebalsavimo ir partijos autoriteto menkinimo. Toli gražu ne visiems kolegoms patiko A.Šedžiaus dalyvavimas televizijos šokių projekte.

LŽ duomenimis, LDDP pavadinimo rezervavimo terminas baigėsi dar praėjusių metų pabaigoje ir A.Šedžius jo neatnaujino. LDDP Lietuvoje veikė 1990-2001 metais. Politinė jėga buvo įkurta vietoj Lietuvos komunistų partijos, jai vadovavo Algirdas Brazauskas. 1992-1996 metais LDDP buvo valdančioji krašto partija, o iš politinio gyvenimo šis pavadinimas dingo, kai partija 2001 metais susijungė su LSDP.