Anot ministro, į diskusiją jau įsitraukė aukščiausieji šalies pareigūnai, o "principinis svarbiausiųjų šalies politinių jėgų sutarimas dėl nacionalinės užsienio politikos prioritetų yra vienas iš reikšmingiausių ligšiolinių Lietuvos vidaus politikos pasiekimų, suteikiantis tvirtą pagrindą užsienio politikai".

"Siekdama ir toliau išlaikyti koordinuotus ir suderintus šalies valdžios institucijų ir kuo platesnio spektro politinių partijų veiksmus užsienio politikos srityje, URM yra pasirengusi šalies politikams suteikti visapusišką informaciją apie tarptautinę padėtį, pristatyti ministerijos požiūrį ir vertinimus", rašoma A. Saudargo laiške Seime atstovaujamų partijų lyderiams.

Apie šią savo iniciatyvą A. Saudargas taip pat informavo šalies vadovus - prezidentą Valdą Adamkų, Seimo pirmininką Vytautą Landsbergį ir premjerą Andrių Kubilių, pranešė URM.

Lietuvos valdžios tarpusavio nesutarimai dėl požiūrio į santykius su Rusija ypač išryškėjo praėjusį penktadienį, kai prezidentas Valdas Adamkus, kreipdamasis į piliečius per televiziją, pareiškė, jog konservatorių politika "rizikuojama supriešinti Lietuvą su kaimynais" ir "tai prieštarauja nacionaliniams valstybės interesams".

Prezidentas leido suprasti, jog taip, be kita ko, vertina konservatorių daugumos balsais Seime priimtą įstatymą dėl sovietų okupacijos žalos atlyginimą, į kurį piktai reagavo Rusija.