„Dar neapmąsčiau. Tai mano teisė. Iki balsavimo paskelbimo pradžios aš ja galiu pasinaudoti. Pasinaudosiu, jeigu norėsiu“, - žurnalistams prieš posėdį trečiadienį sakė A. Sacharukas, tuo metu jo kolega L. Karalius nuo komentarų susilaikė.

Seimo pirmininkė Irena Degutienė trečiadienį parlamentarus supažindino su Konstitucinio Teismo išvada, parlamentarai taip pat svarstys tris protokolinius nutarimus, bet dėl mandato atėmimo, kaip planuojama, bus sprendžiama lapkričio 11 d.

Krikščionių partijos frakcijos seniūnas Vidmantas Žiemelis teigia, kad frakcija L. Karaliui ir A. Sacharukui paliko apsisprendimo teisę – atsistatydinti arba ne. Politiko nuomone, abu parlamentarai tapo paprasčiausiais atpirkimo ožiais bei A. Kubiliaus noro išlaikyti nepopuliarią Vyriausybę įkaitais.

„Tai jų pačių sprendimas. Aš bent jau tikrai neatsistatydinčiau, nes nėra už ką. Jie yra pateikti kaip atpirkimo ožiai, nes ne paslaptis, kad taip buvo daroma ne vieną kartą ir ne tik jie vieni yra įvykdę tokius veiksmus. Jei taikytume teisingai įstatymus, tai tuomet visiems vienodai. Šiuo atveju, esu giliai įsitikinęs, tai yra valdančiosios daugumos bei A. Kubiliaus noras išlaikyti nepopuliarią Vyriausybę“, - prieš posėdį trečiadienį sakė V. Žiemelis.

Jis, be kita ko, priminė, kad Konstitucinio Teismo išvada buvo priimta nevieningai, o pati išvada yra patariamoji, nes bet kokiu atveju galutinį žodį apkaltos procese taria Seimo nariai.

DELFI primena, kad Konstitucinis Teismas nutarė, jog po Pietryčių Aziją su šių metų sausio mėnesį keliavęs L. Karalius bei už jį posėdžių metu balsavęs A. Sacharukas pripažinti pažeidę Konstituciją ir sulaužę parlamentarų priesaikas.

Į Konstitucinį Teismą kreipėsi visas Seimas, apkaltos procedūrą dviems parlamentarams pradėjo politiniai priešininkai iš Tautos prisikėlimo partijos, kurios nariai A. Sacharukas ir L. Karalius anksčiau buvo.