„Metus dirbęs petys į petį su kolegomis Liberalų sąjūdžio frakcijoje Seime daug išmokau. Tai – žmonės, neprarandantys tikėjimo liberaliomis vertybėmis ir žmogaus teisėmis net ir labai sunkiu šiai partijai laikotarpiu“, – pranešime spaudai teigė A. Gelūnas.

Jo teigimu, sprendimas įstoti į partiją yra paramos išraiška, taip pat – įsipareigojimas kartu „ginti pasitikėjimą kūrybingu ir savarankišku žmogumi, mažinti biurokratinius suvaržymus, remti ir skatinti toleranciją, kultūrinę įvairovę Lietuvos visuomenėje“.

„Tvirtai tikiu, kad tebeturime labai daug mus palaikančių žmonių, jog kartu su jais galime daug nuveikti savo Valstybės labui. Neturime teisės rezignuoti – optimizmas yra liberalo DNR“, – sako parlamentaras.

Partijos vadovas Eugenijus Gentvilas pažymi, kad A. Gelūnas kandidatuoti kartu su liberalais apsisprendė „tada, kai mums buvo sunkiausia“. „Jau metus dirbame kartu ir manau, kad jis – proto žmogus. Sveikinu priėmus šį sprendimą, džiaugiuosi, kad liberalų būrį papildė dar vienas išprusęs ir šalies labui dirbantis žmogus“, – sako E. Gentvilas.

A. Gelūnas anksčiau yra ėjęs kultūros ministro pareigas, buvo Lietuvos ambasadoriumi prie UNESCO, dėstė Vytauto Didžiojo universitete, buvo Vilniaus dailės akademijos prorektoriumi.

Liberalų sąjūdžiui yra pareikšti įtarimai korupcija. Teisėsauga įtaria, kad eksliberalai Eligijus Masiulis ir Šarūnas Gustainis Liberalų sąjūdžio naudai paėmė kyšius iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Šis verslininkas įtariamas ir buvusio „darbiečio“ Vytauto Gapšio papirkimu. Taip pat prieš porą savaičių prokurorai patvirtino išplėtę įtarimus partijai, nes konstatavo, jog liberalai galėjo turėti naudos iš narystę joje suspendavusio parlamentaro Gintaro Steponavičiaus piktnaudžiavimo – jis įtariamas balsavęs dėl koncernui naudingų teisės aktų priėmimo, taręsis dėl paramos jo atstovaujamoms nevyriausybinėms organizacijoms.

Minėti buvę liberalai teisėsaugos įtarimus neigia. Partija su įtarimais taip pat nesutinka, nes mano, kad atsakomybė turėtų būti taikoma konkrečius veiksmus atlikusiems žmonėms, o ne juos vienijusiai organizacijai, nesuteikusiai jiems jokių įgaliojimų.