Lietuvos Krašto apsaugos ministerijai nėra žinomas atvejis, kad vasario pradžioje Jungtiniuose Arabų Emyratuose būtų nubaustas karys iš Lietuvos.

"Nė vienas Lietuvos karys nevyko per šį oro uostą ir neturime jokių duomenų apie šiame oro uoste sulaikytą ar nubaustą Lietuvos karį", - DELFI sakė KAM atstovė spaudai Rūta Apeikytė. Anot jos, KAM yra girdėjusi, kad tuo metu tame oro uoste buvo sulaikytas ir nubaustas Estijos karys.

Pasak naujienų agentūros BNS, Estijos taikdarys Andrejus Korolis, Jungtinių Arabų Emyratų valdžios sulaikytas už šariato įstatymų pažeidimą, vietoj kalėjimo pasirinko fizinę bausmę - 80 kirčių rykšte.

Estijos gynybos pajėgų spaudos tarnybos viršininkas Peeteris Tali pranešė, kad teismas vyresniajam seržantui Andrejui Koroliui už svaigiųjų gėrimų vartojimą paskyrė mėnesį kalėti, o už moters policininkės įžeidimą - tris mėnesius kalėti.

Pasak P.Tali, A.Korolio advokatas paklausė teisėjo, ar galima pakeisti trijų mėnesių įkalinimą kitokia bausme. Teisėjas pasiūlė, kad ji gali būti pakeista 80 kirčių rykšte.

"Korolis pasirinko kūno bausmę", - sakė majoras P.Tali.

Jis patikslino, jog kol kas nežinoma, ar bus įvykdytas šis nuosprendis. Taip pat gali būti, kad teismo sprendimą apskųs kaltintojas ar ieškovas.

Incidentas Šardžios tarptautiniame oro uoste kilo vasario 2 dieną. Afganistane tarnaujantis karininkas šiame oro uoste buvo suimtas .

Suimtojo advokatas patvirtino, kad jo klientas vyko į namus: „Jam teko kelias valandas pralaukti oro uoste, tad jis nuėjo į „Duty free“ parduotuvę, išgėrė didelį kiekį alkoholio. Tada jis patraukė į tualetą, bet atsidūrė policininkės kambaryje“.

Tai buvo egiptietė policininkė, snaudžianti ant sofos. Staiga ji pajuto, kad kažkas liečia jos intymias kūno vietas, gulasi ant jos. Moteris puolė klykti ir šauktis pagalbos. Atskubėję policininkai rado A.C. gulintį ant policininkės.

Karininkas buvo suimtas ir įkalintas.