Pats A.Kregždė DELFI paneigė, kad Seimo autoūkio vairuotojams teko pas veterinarą vežioti jo augintinį. „Jei kas nors ir vežioja mano šunį, tai tik arba mano žmona, arba dukra. Kaip gali svetimas žmogus vežioti kažkieno šunį?“ – retoriškai klausė Seimo kancleris.

A.Kregždė anksčiau teigė neprisimenantis, ar pas jį kada nors yra dirbę Seimo kanceliarijos darbuotojai.

Seimo pirmininkas, paklaustas, ar po šios naujai paaiškėjusios informacijos nereikalaus A.Kregždės atsistatydinimo, sakė: „Seimo valdyboje bus vertinamas bendras fonas to, kas įvyko kanceliarijoje. Šiandien mes galime pririnkti smulkesnių ir stambesnių faktų, tačiau vis tiek mes turime vertinti jo, kaip kanclerio, atsakomybės klausimą“.

Tačiau opozicinė Liberalų frakcija reikalauja šio pareigūno atsistatydinimo. „Iš A.Kregždės pasiūlyto kanceliarijos veiklos pertvarkos projekto ir kitų veiksmų nepanašu, kad jis galėtų reikiamu metu priimti reikiamus sprendimus. Todėl pareikalausime jo atsistatydinimo“, - DELFI sakė Liberalų frakcijos seniūnas Eligijus Masiulis.

Pats A.Kregždė pareiškė neketinantis to daryti. „Tikrai ne. Jokiu būdu“, - antradienį DELFI patikino jis.

Antradienį ryte Seimo kanceliarijos darbuotojų profsąjungos atstovai apsilankė pas Seimo pirmininką. A.Paulauskas iš pokalbio su jais teigė supratęs, kad darbininkai yra pasiryžę bendradarbiauti, atskleidžiant daugiau faktų apie galimą valdininkų piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi.

„Darbininkai neprašė manęs jokios apsaugos, jie teigė, kad yra saugūs ir nieko nebijo. Jie paminėjo, kad ta sistema, kuri egzistuoja, gal jie neturi konkrečių faktų, o žino per kitus asmenis, žeidžia. Jie mano, kad Seimas neturėtų toleruoti tokių dalykų“, - sakė A.Paulauskas.

Anot jo, žmonės, kurie lankėsi pas jį, nėra dirbę A.Kregždės nurodymu, tačiau jie yra girdėję iš kitų asmenų, kad buvo įvairiausių nutikimų. „Jie atvirkščiai sakė, kad A.Kregždė su jais nėra turėjęs reikalų ir mini padalinių vadovus“, - sakė A.Paulauskas.

Praėjusį penktadienį liberalai paskelbė, esą Seimo kanceliarijos darbuotojai gali būti verčiami ne tik vedžioti aukštų valdininkų šunis ir aptarnauti jų svečius, bet ir atlikti jų namuose stalių, elektrikų, santechnikų, kitus ūkio darbus. Be to, manoma, kad jų būstų remontui galėjo būti naudojamos parlamento reikmėms įsigytos statybinės medžiagos.

Liberalai paprašė A.Kregždės kuo skubiau pateikti informaciją apie tai. Priešingu atveju jie žadėjo paviešinti tarnybine padėtimi besinaudojusių valdininkų pavardes. Paaiškinimų dėl šių kaltinimų paprašė ir Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Tačiau antradienį popiet Liberalų frakcija dar nebuvo sulaukusi kanclerio atsakymo. Jis paprašė duoti laiko iki trečiadienio, mat esą nespėjo parengti informacijos.

„Net jei rytoj A.Kregždė mums pateiks atsakymą, mes valdininkų pavardes vis tiek paviešinsime“, - pažadėjo E.Masiulis.

Seimo kanceliarijos darbuotojų profsąjungos atstovai prasitarė, kad pas veterinarą valdišku transportu neva buvo vežamas A.Kregždės ryzenšnaucerių veislės šuo. Darbininkai taip pat teigė, kad privačiose A.Kregždės valdose anksčiau yra dirbęs ir parlamento kanceliarijos elektrikas.

Jau prieš kelias kancleris pažadėjo prisiimti atsakomybę už įvairias privilegijas aukštiems valdininkams ir kitus paviešintus pažeidimus parlamento kanceliarijoje. Kartu jis įspėjo, kad gali tekti kai kuriems jo pavaldiniams gali tekti pasitraukti iš pareigų.

Vadinamasis privilegijų skandalas kilo bene po to, kai LNK televizija parodė Seimo kanceliarijos Teisės departamento vadovo Kęstučio Virkečio šunį, kurį pavedžioti į mišką maždaug 20 kilometrų tarnybiniu transportu vežė Seimo vairuotojas. Nors K.Virketis tikino automobilį nuomojęsis iš Seimo autoūkio, o už tai kas mėnesį neva mokėdavęs nuomos mokestį.

Tačiau netrukus pradėjus į viešumą lįsti vis naujiems faktams, Teisės departamento vadovas nusprendė pasitraukti iš užimamo posto. Tą patį padarė ir tarnybinį Seimo transportą greičiausiai asmeninėms reikmėms naudojusi Seimo pirmininko sekretoriato vadovė Rima Pumputienė. Nors ji oficialiai paneigė važinėjusi Seimo limuzinais ne darbo reikalais, tačiau iš posto pasitraukė.

Kilus skandalui pareigas taip pat paliko ir Seimo kanceliarijos Transporto skyriaus vedėjas Jurgis Šiaudkulis.