Šiuo metu galiojantys teisės aktai numato, kad dirbantiems priklauso 13 švenčių dienų, tačiau dalis jų – vidutiniškai 4 švenčių dienos per kalendorinius metus – sutampa su poilsio dienomis, o už jas dirbantys žmonės negauna jokių kompensacijų.

Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovo Artūro Černiausko teigimu, darbuotojai kurių atlyginimai priklauso nuo atlikto darbo kiekio – neteks dalies darbo užmokesčio. Pasak jo, tokia Darbo kodekso pataisa pablogintų dalies dirbančiųjų interesus.

Profsąjungų konfederacijos nuomone, kaip kompensuoti su švenčių dienomis sutampančias poilsio dienas turi būti reguliuojama kolektyvinėse sutartyse.

„Mane stebina pono A.Černiausko ir Profesinių sąjungų konfederacijos pozicija dėl kalėdinių atostogų. Prieš ją suformuojant buvo galima bent išklausyti pataisos iniciatorius“, - DELFI sakė šią pataisą parengęs Seimo Liberalų ir centro sąjungos frakcijos seniūnas Algis Čaplikas.

Jis teigė apgailestaujantis, kad šį kartą „stambaus verslo interesai sutapo su profsąjungų interesais ir jie, deja, nėra profsąjungų naudai“.