"Tikiuosi, jog mūsų frakcija pritars šiam projektui ir jis bus pasiūlytas įtraukti į sesijos darbų programą", - BNS sakė TS pirmininko pirmoji pavaduotoja parlamentarė Rasa Juknevičienė.

Toks įstatymo projektas kol kas dar yra rengiamas ir nebuvo užregistruotas Seimo posėdžių sekretoriate. Pasak R.Juknevičienės, rengiant projektą bus atsižvelgta į kitų šalių, tarp jų Vengrijos, patirtį. Šioje šalyje jau buvo priimtas įstatymas, uždraudęs autoritarinių režimų simbolius.

Šių metų pradžioje buvęs TS pirmininkas, dabar Europos Parlamento narys Vytautas Landsbergis pasiūlė Europoje uždrausti ne tik nacių svastiką, bet ir komunizmo, atsakingo už šimtų milijonų žmonių žūtį, simboliką, tarp jų - kūjį ir pjautuvą, simbolizavusį darbininkų ir valstiečių vienybę.

Tokie europarlamentaro pasiūlymai sukėlė audringus Italijos komunistų protestus.

Siūlymai uždrausti sovietinės ideologijos simbolius prisiminti antradienį Lietuvoje minint stalininės Sovietų Sąjungos ir nacių Vokietijos vadinamojo Molotovo-Ribbentropo pakto ir jo slaptųjų protokolų, sudariusių sąlygas Josifo Stalino vadovaujamai Sovietų Sąjungai okupuoti Baltijos šalis, pasirašymo metines.