Tvarkingai, bet skurdžiai gyvenančiai daugiavaikei šeimai – Aušrai ir jos 23 metų sugyventiniui, keturių vyriausių atžalų tėvui Karoliui J. – sunkmetis smogė ypač skaudžiai.

Statybininkas Karolis, nesuradęs darbo Lietuvoje, praėjusią savaitę išvyko dirbti į užsienį. Po kelių dienų Aušrą su vaikais į gatvę išvarė buto, kurį jį nuomojosi, savininkai. Šeima jiems buvo skolinga kelis šimtus litų už šildymą.

Moteris su keturiomis dukterimis ir dviem sūnumis būstą turėjo palikti per penkias valandas. Jauniausiam berniukui – 7 mėnesiai, vyriausiai mergaitei – 7 metai.

Nevilties apimta Aušra pusantros paros su vaikais praleido pakaunės miškuose, Babtų miestelio apylinkėse prie Nevėžio. Moteris turėjo menkas maisto atsargas. Joms senkant, ieškojo miške uogų ir grybų.

Prieš kelias dienas Aušrą surado jos gyvenimo draugo giminaičiai. Tačiau ir jie tvirtino neturintys galimybių priglausti gausios šeimynos.

Kauno savivaldybės vaikų teisių apsaugos skyriaus specialistai antradienį paprašė greitosios pagalbos visus šešis mažylius nuvežti į Kauno 2-ąją ligoninę.