Uostamiesčio politikai vakar ryžtingai susivienodino kanceliarinių išlaidų dydį - iki 700 litų. Iki šiol komitetų, komisijų pirmininkai ir kolegijos atstovai per mėnesį gaudavo 840 litų dydžio išmoką, paprasti tarybos nariai - 700 litų. Merui, jo pavaduotojams, patarėjams ir tarybos sekretoriui kas mėnesį priklausė po 420 litų išmoka.

Gegužę tarybos Etikos komisijos pirmininkė Alina Velykienė atliko anoniminę apklausą, iš kurios paaiškėjo, kad Klaipėdos politikai veiklai, susijusiai su tarybos nario funkcijomis, per mėnesį išleidžia nuo 200 iki 1000 litų. Kai kurie jų pirko, pavyzdžiui, kostiumą, lietpaltį, marškinius, kojines, knygas. Per apklausą dalis politikų prisipažino, kad su rinkėjais susitinka vos vieną ar du kartus per metus.

Išvedusi vidurkį A.Velykienė konstatavo, kad per mėnesį tarybos nariams užtektų po 500 litų. Tačiau nei šis siūlymas, nei raginimai apskritai atsisakyti minėtų išmokų Klaipėdos politikams nepasirodė verti dėmesio. Nuo rugpjūčio 1-osios jie gaus po 700 litų. Toks sprendimas priimtas esą siekiant sudaryti visiems tarybos nariams vienodas sąlygas. Per metus tai leis sutaupyti apie 10 tūkst. litų miesto biudžeto lėšų.

Patvirtinus naują išmokos dydį buvo palaiminta ir nuostata, kad išmoka nebus mažinama už posėdžių nelankymą. Anksčiau už praleistą tarybos posėdį jos narys gaudavo 30 proc. mažesnę išmoką, už komitetų, kolegijų ir komisijų praleidimą ji sumažėdavo iki 20 procentų. Kitaip tariant, ir praleidęs visus posėdžius politikas gaus visą išmoką.

Klaipėdiečiai nepanoro tapti pirmaisiais Lietuvoje savivaldos politikais, kurie atsiskaitytų, kaip panaudojo gautas lėšas. Beje, 9 Klaipėdos miesto tarybos nariai, tarp jų ir meras Rimantas Taraškevičius, yra parašę prašymus, kad atsisako kanceliarinėms išlaidos skirtų lėšų.

Iki praėjusių metų liepos mėnesio uostamiesčio tarybos nariai kanceliarinėms išlaidoms kas mėnesį gaudavo po 300 litų. Vėliau šią sumą pasididino iki 1000 litų tarybos nariams ir iki 1200 litų komisijų, frakcijų pirmininkams. Šių metų pradžioje politikai buvo priversti išmokas "vokeliams" susimažinti iki 700 ir 840 litų.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją