"Sodros" įmokos bus didinamos tarp 3 ir 2 proc., priklausomai, kaip kitos eilutės dėliosis", - po tradicinių koalicijos pusryčių trečiadienį žurnalistams sakė Andrius Kubilius.

"Kai kurie dalykai keičiasi, palyginti su pradiniais variantais, tačiau esminiai dalykai lieka ir dėl mokesčių, ir dėl pridėtinės vertės mokesčio, ir dėl "Sodros" įmokų, ir dėl išlaidų mažinimo. Turiu omenyje - tiek valstybės biudžetą, tiek "Sodrą", tiek savivaldą. Tikslas aiškus - pasiekti kitais metais deficito sumažinimą tarp 4 ir 5 mlrd. litų. Jei to nedarytume, deficitas būtų apie 13 proc., valstybės skola irgi augtų iki tikrai sunkiai pakeliamų aukštumų ir atitinkamai nemažesni deficito mažinimo efektai būtų ir 2011 metais", - kalbėjo premjeras.

Jo tvirtinimu, judama aiškaus sutarimo link ne tik koalicijos viduje, bet ir su socialiniais partneriais - profesinėmis sąjungomis, su kuriomis pradėtos diskusijos bus tęsiamos ir ketvirtadienį.

Dabar darbdavys "Sodrai" moka 31 proc., o pats darbuotojas - dar 3 proc. darbo užmokesčio dydžio įmokas.

Mažins pensijas

A.Kubilius pakartojo, kad pensijas numatoma mažinti diferencijuotai, pirmiausia gaunantiems kelias pensijas.

"Ne vieną kartą esu sakęs, kad mažiau uždirbantiems būtų mažinama mažiau, daugiau uždirbantiems - daugiau. Jeigu teks mažinti pensijas, daugiau turėtų sumažėti tos pensijos, kurias galime vadinti antromis pensijomis, pavyzdžiui, valstybinės pensijos, arba rentos ar našlių pensijos. Bet kuriuo atveju, mažesnės pensijos būtų mažinamos mažesniu procentu, negu didesnės pensijos ar pajamos, gaunamos iš pensijų", - kartojo A.Kubilius.