„Norėdami šia akcija nušauti du zuikius, labai prašome aukoti tik Lietuvos gamintojų tualetinį popierių. Renkamės prekę lietuvišką! Gal padidėjęs tualetinio popieriaus perkamumas kompensuos konservatorių padidintų mokesčių padarytą žalą“, – skelbiama Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pranešime spaudai.

Pasak socdemų, popieriaus minkštumas, kvapnumas ir dizainas (su paveikslėliais ar be jų) - neturi didelės reikšmės. „Tikimės, kad priimdamas auką, ministras prisimins patarlę: "Dovanotam arkliui į dantis nežiūrima“, – sako akcijos organizatoriai.

Tautiečių, ketinančių paaukoti po ritinėlį tualetinio popieriaus, laukiama kiekvieną dieną LSDP būstinėje (B.Radvilaitės g. 1, Vilnius) darbo valandomis.

Tikslią datą ir laiką, kada paaukotą tualetinį popierių socdemai perduos ministrui, ketinama paskelbti vėliau.

DELFI primena, kad ketvirtadienį premjeras Andrius Kubilius sakė pateisinąs valdiškų pinigų leidimą tualetiniam popieriui.

„Buvo aprašyta, kaip socialinės apsaugos ir darbo ministras Rimantas Jonas Dagys už tuos pinigus perka tualetinį popierių. Tai yra biuro išlaikymo išlaidos. Biuras tai yra patalpos, šalia yra tualetas, tualetas yra naudojamas, tualete reikalingas tualetinis popierius", - interviu Žinių radijui aiškino premjeras.

„Lietuvos rytas“ trečiadienį paskelbė, kad socialinės apsaugos ir darbo ministras reprezentacines lėšas leido kanceliarinėms prekėms, mašinos remontui, rankinei ir net tualetiniam popieriui.