Trijų teisėjų kolegijos sprendimas dar negalutinis – J. Imbrasas ir A. Liudkovskis juos galės apskųsti apeliacine tvarka Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui (LVAT). Politikai greičiausiai šia teise pasinaudos.

Teismas išnagrinėjęs bylą konstatavo, kad politikų skundas yra nepagrįstas, o naujoji sostinės valdžia buvo išrinkta teisėtai, todėl nėra pagrindo naikinti tarybos narių sprendimą.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininko pavaduotojas J. Imbrasas bei buvęs vicemeras, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas A. Liudkovskis savo skunduose teismui buvo nurodę, kad grupės tarybos narių vasario 11 dieną sušauktas posėdis ir per jį priimti sprendimai esą yra neteisėti, todėl turi būti pripažinti negaliojančiais bei panaikinti.

Anksčiau teismai buvo atmetę buvusio mero ir jo pavaduotojo prašymus iki teismo sprendimo įsiteisėjimo taikyti reikalavimo užtikrinimo priemonę ir laikinai neleisti dirbti naujajai sostinės valdžiai.

DELFI primena, kad Vilniaus miesto savivaldybės tarybos opozicija vasario 11-ąją balsavo dėl nepasitikėjimo meru „tvarkiečiu“ J. Imbrasu ir atstatydino jį iš pareigų. Posto neteko ir vicemeras.

Naujoji dauguma meru išsirinko konservatorių V. Navicką, už jį balsavo 30 tarybos narių. Posėdyje taip pat buvo išrinkti trys nauji mero pavaduotojai - Romas Adomavičius, Gintautas Babravičius ir Stanislovas Šriubėnas.