Anot politikų, Lietuvoje veikia kelios interneto svetainės (www.pokaris.info, www.komunizmas.org, www.anarchija.lt), kuriose esą šmeižiami Lietuvos partizanai, vadinant juos banditais, iškraipyta Lietuvos naujausiųjų laikų istorija, perrašant ją sovietinės okupacinės ideologijos naudai, propaguojama komunistinė ideologija, naudojama komunistinė simbolika.

"Abi šios interneto svetainės stiprina visuomenėje antidemokratines bei ksenofobines idėjas", - rašoma Seimo narių kreipimesi.

Anksčiau Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjunga priėmė pareiškimą dėl Lietuvos partizano vardo niekinimo.

"Internete veikia ne viena svetainė lietuvių kalba, tokia kaip www.pokaris.info, kur Lietuvos partizanai atvirai vadinami banditais. Čia, remiantis sovietinių laikų publikacijomis, mėginama įteigti, kad Lietuvos partizanai buvo ne Laisvės kovotojai, o tik civilių gyventojų žudikai. Taip pat šioje ir panašiose svetainėse apstu komunistinės ideologijos ir santvarkos šlovinimų, atvirai publikuojama komunistinė simbolika, kurią, kaip ir nacistinę, viešai propaguoti draudžia Lietuvos Respublikos įstatymai", - teigiama pareiškime.

Buvę politiniai kaliniai ir tremtiniai taip pat įsitikinę, kad tokia veika "turi užtraukti baudžiamąją atsakomybę".