V. Mazuronis iki kito ketvirtadienio netgi žada apsilankyti Vyriausiojoje rinkimų komisijoje (VRK) ir juos įteikti, kad galėtų tapti kandidatu šalies vadovo rinkimuose.

Pasak V. Mazuronio rinkimų štabo vadovo Vytauto Kamblevičiaus, penktadienį už jų atstovą jau buvo surinkta 25 tūkst. piliečių parašų.

"Renkame visoje respublikoje. Yra partijos struktūra, duota kiekvienam rajono skyriui limitas, ir jie renka (...). Faktiškai už Mazuronį šiandien turime 25 tūkstančius parašų", - sakė V. Kamblevičius.

Jo teigimu, kitą savaitę, ne vėliau kaip ketvirtadienį, tvarkingai susegtus bei patikrintus parašų lapus ketinama įteikti VRK. V. Mazuronio štabo vadovas pripažįsta, kad parašų rinkimą apsunkina tai, kad senyvo amžiaus žmonės netinkamai užpildo lapus - sukeičia vietomis vardą ir pavardę, rašo rašytinėmis, o ne kaip reikalaujama, didžiosiomis raidėmis.

Nepriklausomos kandidatės eurokomisarės Dalios Grybauskaitės rinkimų štabo vadovo Vido Vasiliausko teigimu, jiems parašus taip pat sekasi rinkti "puikiai", o visi lapai yra išdalyti ir laukiama grįžtamojo ryšio.

"Šiandien apie 20 tūkstančių tikrai yra", - naujienų agentūrą ELTA patikino V. Vasiliauskas.

Jis pažymėjo, kad D. Grybauskaitei palankius parašus rinkti padeda nevyriausybinės organizacijos, savanoriai, piliečių parašai renkami ir "gatvėse, ir iki ėjimo prie durų". Anot V. Vasiliausko, iki nustatyto termino parašų rinkimo lapai neabejotinai bus pristatyti VRK.

Atsargos generolo Česlovo Jezersko atstovas Rolandas Paulauskas teigė, kad jiems taip pat gerai sekasi rinkti parašus, kurių šiuo metu jau yra 15 tūkst. R. Paulauskas neabejoja, kad pavyks surinkti reikalingą skaičių parašų.

Leidėjas Algirdas Pilvelis sakė jau surinkęs arti 10 tūkst. parašų. A. Pilvelis neatskleidė, kas jam ir kur padeda rinkti reikiamus parašus, motyvuodamas tuo, kad "tai yra kiekvieno pretendento asmeninis dalykas".

"Renkame Suvalkijoje, Žemaitijoje, Aukštaitijoje, Dzūkijoje, ir Vilniuje, ir Kaune, ir Šiauliuose, ir Panevėžyje, ir Klaipėdoje", - vardijo pretendentas į kandidatus Prezidento rinkimuose.

A. Pilvelis planuoja, kad jau kovo 25-27 dienomis reikalingas skaičius "gerų, o ne bet kokių" parašų bus surinktas bei iki kovo 30-31 dienos pristatytas į VRK. Pasak leidėjo, parašų rinkimą labai apsunkina, kad kiekvienam pasirašančiajam reikia turėti asmens identifikavimo kortelę arba pasą, nes ne visi šiuos dokumentus nešiojasi su savimi.

Tuo tarpu kiti pretendentai į kandidatus Prezidento rinkimuose buvo kuklesni ir negalėjo tiksliai įvardinti, kiek šiuo metu jau galėtų būti surinkta parašų. Nepriklausomybės Akto signatarės Kazimiros Prunskienės teigimu, parašų rinkimo lapai yra išplatinti, bet "pilnų dar turi nedaug". Pasak profesorės, parašus padeda rinkti ir Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos (LVLS) skyriai, įvairios visuomeninės organizacijos, jaunimas, savo aplinkos žmonės.

Seimo Pirmininko, Tautos prisikėlimo partijos vadovo Arūno Valinsko štabas informavo, kad dar apytikrių duomenų, kiek galėtų būtų pasirašiusiųjų, neturi bei tikslesnį skaičių įvardins tik pirmadienį.

"Be abejo, kad surinksime. Nėra net kitokio klausimo", - teigė A. Valinsko rinkimų štabo vadovas Vytas Karsokas.

Mažai kam žinomam, save išsikėlusiam verslininkui Jonui Jankauskui atstovaujantis Jonas Viesulas taip pat patikino, "kad visi lapai dirba" ir tikimasi gerų rezultatų.

ELTA primena, kad pretendentui į kandidatus Prezidento rinkimuose VRK išduoda 1000 parašų rinkimo lapų, kuriuose telpa 40 tūkst. parašų. Tam, kad taptų kandidatu į šalies vadovo postą, pretendentas turi surinkti 20 tūkst. parašų.

Lapus VRK pretendentas turi grąžinti iki balandžio 2 dienos.

Prezidento rinkimuose startuoja 13 pretendentų, kurių pareiškinius dokumentus VRK jau įregistravo. Dėl keturioliktojo pretendento Pilietinės demokratijos partijos lyderio Algimanto Matulevičiaus VRK dar apsispręs pirmadienį.

Kaip Eltai yra teigęs VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas, parašų rinkimas - nemažas iššūkis pretendentams. Per tą laikotarpį iškrenta arba dokumentus atsiima maždaug pusė pretendentų.

VRK sprendimą išduoti parašų rinkimo lapus jau yra priėmusi šiems pretendentams: eurokomisarei D. Grybauskaitei, Seimo Pirmininkui, Tautos prisikėlimo partijos vadovui A. Valinskui, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkui Algirdui Butkevičiui, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojui V. Mazuroniui, "darbietei" Loretai Graužinienei, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos vadovui Valdemarui Tomaševskiui, Nepriklausomybės Akto signatarui Zigmui Vaišvilai, atsargos generolui Č. Jezerskui, nepriklausomai kandidatei, Valstiečių liaudininkų sąjungos garbės pirmininkei K. Prunskienei, leidėjui A. Pilveliui, publicistu prisistatančiam Vytautui Kundrotui, verslininkui J. Jankauskui, mažai žinomam kauniečiui Vidmantui Sadauskui.