Eiseną lydėję policijos pareigūnai perspėjo akcijos dalyvius, kad jų mitingas yra nesankcionuotas, eisenos dalyviai pažeidžia Susirinkimų įstatymą, nes akcija nėra suderinta su Vilniaus miesto savivaldybe.

Tačiau „frontininkai“ įsitikinę, kad jokio leidimo panašioms akcijoms ir nereikia, esą užtenka tik pranešti savivaldybei apie akcijos laiką ir vietą.

„Tuo labiau, kad šiandien yra ypatinga diena, kiekvieno lietuvio šventė ir niekas negali mums uždrausti jos švęsti“, - DELFI teigė „Fronto“ partijos lyderis Algirdas Paleckis.

„Frontininkai“ pražygiavo eismui uždarytu Gedimino prospektu, policijos pareigūnai ragino juos laikytis eismo taisyklių, todėl eisenos dalyviai kelis kartus stabtelėjo užsidegus raudonam šviesoforo signalui.

A.Butkevičius susistumdė

„Frontininkų“ akcijos pradžia Katedros aikštėje vos nevirto incidentu, kai vienas partijos lyderių Audrius Butkevičius akimirka susistumdė su pusamžiu vyru, mėginusiu prisišlieti prie eisenos dalyvių. Nuvytas šalin, vyras daugiau nesiartino.

Kovo 11-ą dieną Vilniuje dar vyks oficialūs Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiai, planuojamos dar kelios įvairių organizacijų eisenos.

Vidurdienį Gedimino prospektu žygiuos Lietuvos kariuomenės daliniai, planuojamas Danijos karinių oro pajėgų naikintuvų skrydis virš Nepriklausomybės aikštės.

Be to, savivaldybė yra išdavusi leidimą Lietuvos šaulių sąjungos Vilniaus apskrities Karaliaus Mindaugo 10-ajai rinktinei 11-12 val. organizuoti jaunųjų šaulių žygiuotę nuo Krašto apsaugos ministerijos Totorių gatve ir Gedimino prospektu iki Nepriklausomybės aikštės.

Kovo 11 d. taip pat yra išduotas leidimas prieštaringai vertinamam Lietuvių tautinio centro (LTC) atstovams 16-17 val. žygiuoti nuo Sereikiškių parko iki Lukiškių aikštės ir pramogų ir verslo centro „Forum Palace“.