ŽTSI ir LGPC eitynių dalyiai norėtų 11 val. 15 min. susirinkti Katedros aikštėje ir žygiuoti iki Seimo rūmų. Akcijoje žada dalyvauti apie 100-200 žmonių.

„Susirinkime dalyvaus taikūs Lietuvos gyventojai, norintys išreikšti savo nuomonę ir pasisakyti už laisvą, demokratinę ir tolerantišką Lietuvą“, - teigiama visuomeninių organizacijų rašte savivaldybei.

Tą pačią dieną eitynes nuo Sereikiškių parko iki Lukiškių aikštės ir pramogų ir verslo centro „Forum Palace“ planuoja surengti Lietuvių tautinio centro (LTC) atstovai. Savivaldybė jiems jau yra išdavusi leidimą.

Anot visuomenės kritiko Dariaus Pocevičiaus, „LTC yra neseniai įsikūręs ultrapatriotų dešiniųjų judėjimas, vienijantis formalius ir neformalius sambūrius. LTC pasisako prieš imigrantus, už militarizmą“.

Tiesa, radikalams sostinės gatvėmis leista žygiuoti 16-17 val. Todėl jie ir tolerancijos eitynių dalyviai net neturėtų susitikti.

Tačiau, kaip DELFI teigė sostinės savivaldybės atstovai, kovo 11 d. vidurdienį Gedimino prospektu turėtų žygiuoti Lietuvos kariuomenės daliniai, prie Seimo vyks oficialūs Nepriklausomybės atkūrimo dienos renginiai.

„Todėl gali būti sudėtinga išduoti leidimą tuo pačiu metu prospekte rengti dar vienas eitynes. Bet jeigu organizatoriai pakeis laiką, jų prašymą svarstysime“, - DELFI trečiadienį sakė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

DELFI primena, kad po sausio 16 d. prie Seimo kilusių riaušių sostinės savivaldybė pažadėjo griežtai laikytis įstatymo ir neleisti rengti mitingų arčiau kaip 75 metrų atstumu nuo parlamento rūmų. Savivaldybės atstovai paskaičiavo, kad laikantis tokio atstumo Nepriklausomybės aikštėje galėtų tilpti ne daugiau kaip 300 žmonių.