Tuomet jis pareiškė norintis dokumentus pateikti po eurokomisarės Dalios Grybauskaitės. A. Pilvelis sakė nepritariantis jos dalyvavimui Prezidento rinkimuose.

Antrą kartą A. Pilvelis į VRK posėdį atėjo penktadienio vakarą. VRK posėdžio metu jo dokumentų priimti nesutiko. Paties A. Pilvelio teigimu, į VRK posėdį jis buvęs pakviestas.

Po posėdžio leidėjas pareikalavo, kad komisija iškart apsvarstytų klausimą dėl parašų rinkimo lapų išdavimo jam. VRK nariai jam paaiškino, kad komisija tam pagal įstatymą turi tris dienas. Tuomet A. Pilvelis nusprendė dokumentų nepateikti ir užsiregistravo pirmadieniui.

A. Pilvelis yra jau devintasis pretendentas į šalies vadovo postą. Septyniems jų: partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pavaduotojui Valentinui Mazuronis, atsargos brigados generolui Česlovui Jezerskui, Seimo Pirmininkui Arūnui Valinskui, Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos pirmininkei Kazimirai Prunskienei, publicistui Vytautui Kundrotui ir eurokomisarei Daliai Grybauskaitei, verslininkui Jonui Jankauskui, komisija jau priėmė sprendimą išduoti parašų rinkimo lapus.

Dėl parašų rinkimo lapų įteikimo mįslingajam pretendentui Vidmantui Sadauskui VRK ketina apsispręsti pirmadienį.