Premjeras, TS-LKD lyderis Andrius Kubilius ne kartą
siūlysiąs partijai paremti eurokomisarės Dalios Grybauskaitės kandidatūrą, jei ji apsispręstų dalyvauti prezidento rinkimuose.

„Manome, kad didžiausia valdančioji partija turi kelti savo kandidatą. Lietuvoje šiandien yra sunki situacija, o profesorius V. Landsbergis buvo Lietuvos vadas dar sunkesniu metu“, - Krikdemų bendrijos nuomonę išsakė parlamentaras Paulius Saudargas.

Pasak jo, partijos Krikščionių demokratų bendrija V. Landsbergio kandidatūrą į prezidentus siūlys TS-LKD tarybai.

DELFI primena, kad sausį posėdžiavusi TS-LKD taryba palaimino kandidato į prezidentus tvirtinimo tvarką, kuri numato, jog partija gali kelti savo atstovą, paremti nepartinį arba kitos partijos iškeltą kandidatą. Kai kurie krikdemų atstovai jau tuomet piktinosi, jog tokiu būdu klojamas kelias rinkimuose paremti D. Grybauskaitę.

Pati eurokomisarė yra pareiškusi, kad jei apsispręstų kovoti dėl prezidento kėdės, į rinkimus eitų kaip nepriklausoma kandidatė.

Kaip galima kandidatė dalyvauti valstybės vadovo rinkimuose nuo partijos TS-LKD gretose minima ir europarlamentarė Laima Liucija Andrikienė. Politikė yra pareiškusi, jog svarsto tokią galimybę, bet tikina galutinio sprendimo dar nepriėmusi.