Tačiau politikės tvirtinimu, jeigu nuspręstų kovoti dėl prezidento kėdės, į rinkimus eitų kaip nepriklausoma kandidatė.

„Jeigu tokį sprendimą priimčiau, kandidatuočiau kaip savarankiškas Lietuvos pilietis be jokių politinių partijų paramos, nes Lietuvoje prezidentą renka Lietuvos piliečiai, o ne partijos“, - sakė D. Grybauskaitė, prieš tai padėkojusi politinėms partijos ar jų atstovams už išreikštą paramą.

Eurokomisarė taip pat neatsako ir į klausimą, ar planuoja siekti tolesnės karjeros Europos Komisijoje (EK). Pasak D. Grybauskaitės, ji neplanuoja savo gyvenimo penkmečiais, tad atsakyti konkrečiai negali, o kamantinėjama, kokią perspektyvą mato darbui Europos Sąjungos (ES) institucijose, atkerta, jog tai „absoliučiai asmeninis klausimas“.

Įvairių apklausų duomenimis geidžiamiausia kandidatė į prezidentus D.Grybauskaitė iki šiol nėra pareiškusi apie savo kandidatavimą, nors apie ją kaip apie tinkamą kandidatę yra kalbėję įvairių politinių jėgų atstovai, tarp jų premjeras Andrius Kubilius ir kadenciją baigęs prezidentas socialdemokratas Algirdas Brazauskas.

Šiemet vyksiančių prezidento rinkimų pirmasis turas bus surengtas gegužės 17 dieną. Antrasis turas planuojamas kartu su Europos Parlamento (EP) rinkimais birželio 7 dieną. Visi Lietuvos piliečiai turi teisę šį spredimą daryti iki vasario 26 d. ar et iki kovo 13 d.