„Mes matome, kad visuomenę labai piktina įvairios valstybės institucijos, kurios išsimoka premijas, kai visi kalbame apie taupymą. (...) Tarp koalicijos partnerių turėtų būti pasiektas labai aiškus sprendimas, kad bet kuri institucija, kuri šiuo metu išlaidaus, pavyzdžiui, skirs premijas, priemokas ar panašius dalykus, tai peržiūrint biudžetą jai bus sumažinti asignavimai. Tai būtų labai svarbi priemonė, kuri leistų išvengti šių dalykų", – apie koalicijos partnerių planus žurnalistams sakė Liberalų ir centro sąjungos lyderis Artūras Zuokas.

Jis pripažino, kad šią idėja per darbo pusryčius pasiūlęs premjeras Andrius Kubilius, tačiau „tarp koalicijos partnerių ji yra vienareikšmiškai priimtina".

„Valstybės institucijos turi aiškiai suprasti, kad šiandien išlaidauti negalime ir negalime skatinti darbuotojų daugiau negu šiandien galime pagal turimas lėšas", – tvirtino A. Zuokas.

Jo manymu, asignavimai turėtų mažėti ir toms įstaigoms, kurios premijas išsimokėjo dar praėjusiais metais.

DELFI primena, kad praėjusių metų gruodį 750 tūkst. Lt premijų išsimokėjo Statistikos departamentas.

4000 Lt premijų besibaigiant metams porai dešimčių darbuotojų skyrė ir buvęs Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas.

Palikdama postą žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė taip pat savo pavaldiniams išdalijo vienkartinių išmokų už maždaug 500 tūkst. Lt.

Krašto apsaugos ministerija taip pat išsimokėjo 20 mln. Lt premijų.

Praėjusių metų pabaigoje Vilniaus savivaldybė darbuotojai taip pat sulaukė maždaug 2 mln. Lt premijų.

Kelis šimtus tūkstančių litų premijų besibaigiant 2008 m. išsidalijo ir kelių Lietuvos teismų teisėjai bei jų padėjėjai.