LVAT paliko galioti anksčiau priimtus Konkurencijos tarybos ir Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimus, kuriais konstatuota, kad sostinės savivaldybės ir „Siemens areną“ valdančios bendrovės „Universali arena“ sutartis įtvirtino išimtinę teisę „Siemens arenai“ teikti patalpų, skirtų renginiams organizuoti, nuomos teises.

Konkurencijos taryba dar 2007 metais nusprendė, kad sutartis tarp Vilniaus miesto savivaldybės administracijos ir bendrovės „Rubicon eventus“ pažeidžia Konkurencijos įstatymą.

Teismo nutarime pabrėžta, jog savivaldybės motyvas pasirinkti „Siemens areną“ remiantis reikalavimu, kad patalpose turi tilpti ne mažiau kaip 4 tūkst. žmonių, buvo nepagrįstas. Atlikta analizė parodė, kad daugiau nei pusėje savivaldybės finansuotų renginių žiūrovų skaičius nesiekė 4 tūkst., o kai kuriuose renginiuose buvo net mažesnis nei 1 tūkst.

„Džiaugiamės šiuo sprendimu ir manome, kad jis sudarys sąlygas lygiavertei konkurencijai renginių organizavimo rinkoje. Neabejojame, kad šis nutarimas išeis į naudą ir patiems renginių organizatoriams – jie galės pasirinkti geriausiai renginiui tinkančią vietą“, – LVAT sprendimą komentavo bendrovės „Versenta“, valdančios „Utenos pramogų areną“, plėtros vadovas Eugenijus Teliuk.

Atnaujino sutartį

DELFI primena, kad pernai gruodį Vilniaus miesto savivaldybė atnaujino sutartį su „Rubicon“ grupės įmone ir ketina ją pratęsti bei toliau pirkti patalpų nuomos paslaugas universalioje „Siemens arenoje“. Miesto valdžia tikina, kad sutartį pavyko pakeisti ir ji tapo naudinga savivaldybei.

„Savivaldybei yra naudinga turėti galimybę naudotis „Siemens arena“, nes taip mes galime sudaryti sąlygas organizuoti įdomius kultūrinius, meninius, visuomeninius, tačiau nekomercinius renginius. Kitu atveju, tokie renginiai apskritai nevyktų“, - DELFI teigė savivaldybės administracijos direktorius Gintautas Paluckas.

Jo teigimu, pagal atnaujintą sutartį vienas renginys „Siemens arenoje” savivaldybei kainuos mažiausiai 70 tūkst. litų. Tokių renginių sutarta surengti mažiausiai dešimt. Renginiai „Siemens arenoje” turėtų vykti tik tuomet, jeigu reikės 4 tūkst. žiūrovų talpinančios salės.

Atnaujintos sutarties projektą savivaldybės atstovai žada parodyti Konkurencijos tarybai ir pasirašyti tik tuomet, jeigu taryba neįžvelgs pažeidimų.

Jeigu savivaldybė nuspręs, kad vienam ar kitam renginiui pakaks mažesnės salės, jos nuomai žadama skelbti konkursą.