„Į mane kreipėsi miesto verslininkai prašydami pritarti šiai gražiai idėjai ir tarpininkauti su priešgaisrinėmis tarnybomis. Smagu, kad krizės ir ekstremalių situacijų metu yra susitelkiama ir siekiama praskaidrinti kauniečių nuotaikas tokiomis pramogomis. Be to, džiaugiuosi, kad čiuožyklos įrengimui nebus išleista daug lėšų, nes oro sąlygos Kauno mieste dabar yra labai palankios“, - sakė miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Tikra žiema, deja, pastaraisiais metais mus aplanko gana retai, todėl pasidžiaugti tokia pramoga, kaip čiuožykla, įmanoma tik uždarose salėse. Tačiau daug maloniau čiuožti atviroje erdvėje – tai galėtų paliudyti ir vilniečiai, kurie dabar džiaugiasi taip pat prie Rotušės įrengta čiuožykla. Deja, tokių technologijų kaip sostinėje neturime, todėl čiuožyklos gyvavimas priklausys nuo oro užgaidų“, - sakė čiuožyklos įrengimą koordinuojančios bendrovės „City Service“ Kauno padalinio vadovas Tomas Augutavičius.

Sniego skulptūrų parką Rotušės aikštėje kurs ne kartą panašiuose renginiuose Lietuvoje ir užsienyje dalyvavę skulptoriai.

„Kaunas priklauso tarptautinei sniego miestų asociacijai, todėl tiesiog būtina kurti kultūrinių žiemos pramogų tradicijas. Sniego skulptūros miesto erdvėse – plačiai pasaulyje eksploatuojama pramoga, sukelianti ne tik miesto gyventojų simpatijas, bet ir sukurianti pozityvią svečių nuomonę apie miestą. Tai galėtų tapti prioritetiniu miesto renginiu žiemą“, - vizijomis dalijosi idėjos autorius ir įgyvendintojas viešosios įstaigos „Skliautų miestas“ vadovas Ąžuolas Gaižutis. Taip pat vadovas pažadėjo, kad kauniečiai galės pasivaišinti karštais gėrimais.

Vilniaus Rotušės aikštėje taip pat veikia čiuožykla po atviru dangumi. Planuojama, kad čiuožykla Vilniuje veiks visą sausio mėnesį.