Anksčiau teismui
ir buvusio sostinės vicemero Evaldo Lementausko baudžiamoji byla.

Tarybos nariui A. Butkevičiui pateiktas kaltinimas dėl galimai įvykdytos nusikalstamos veikos – papirkimo.

Kitam Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariui G. Kazakui kaltinimas yra pateiktas pagal keturias nusikalstamas veikas.

E. Lementauskas prieš teismą stos dėl trijų nusikalstamos veikos epizodų.

„Nieko, išskyrus Vido Urbonavičiaus ir konservatorių partijos melo, toje byloje nėra. Kaltinimas remiasi tuščiais gudragalviavimais ir prielaidomis, - DELFI trečiadienį teigė A. Butkevičius. - Esu įsitikinęs, kai tai yra ne vien konservatorių žaidimas, bet ir užsakymas, duotas Specialiųjų tyrimų tarnybai (STT), taip pat ir iš socialdemokratų partijos būstinės.“

DELFI primena, kad E. Lementauskas, G. Kazakas ir A. Butkevičius įtariami tarybos nario Vido Urbonavičiaus papirkimu.

STT ir prokurorų įtarimuose nurodyta, kad E. Lementauskas mažiausiai keturis kartus V. Urbonavičiui siūlė kyšį. Didžiausia pasiūlyta suma – 140 tūkst. Lt Lt už tai, jeigu konservatorius balsuos prieš sostinės mero Juozo Imbraso interpeliaciją. Dar tokia pati suma buvo žadama, jeigu interpeliacija nepavyktų.

Be to, E. Lementauskas su V. Urbonavičiumi susitiko dar keletą kartų ir vicemero kabinete. Už „politinę paramą" bei palaikymą sprendžiant įvairius klausimus tarybos posėdžiuose konservatoriui buvo siūlomos įvairios sumos. Balandžio 19-ąją apie 17 val. E. Lementauskas įtariamas V. Urbonavičiaus namuose, vonioje palikęs 50 tūkst. Lt kyšį.

G. Kazakas konservatorių taip pat bandė papirkti keletą kartų. V. Urbonavičiui ne kartą buvo siūlomas 150 tūkst. litų kyšis bei vicemero postas.

A. Butkevičius įtariamas V. Urbonavičiui sumokėjęs 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už buvusio „tvarkiečio" Olego Gluchovo skyrimą pirmininku dėl steigiamos komisijos „Vilniaus pramogų parko" sutarties priežiūrai. Šis parkas priklauso „Rubicon group".