Preliminariais duomenimis, TPP pagal populiarumą šiuose Seimo rinkimuose tvirtai laikosi antroje vietoje po Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų.

Jo teigimu, TPP yra „gana neaiškus projektas ar scenarijus".

„Partija jau apipinta daugybe gandų, ko gero, dažniausiai sakoma, kad tai kai kurių valdančiųjų partijų išmonės vaisius. Jeigu taip, tai būtų pats liūdniausias variantas, kadangi neatsakingai žaidžiame demokratiją ir rinkėjų valia daug geriau būtų, jei į politiką šie žmonės ateina iš paprasčiausio neturėjimo ką veikti arba Seimo nario socialinių garantijų", - sakė politologas.

TPP jis patartų nekurti atskiros frakcijos Seime, o įsilieti į aiškios partijos frakciją Seime.

Politologą šiuose eiliniuose Seimo rinkimuose labiausiai nuvylė tai, kad „nepelnytai solidaus rinkėjų pasitikėjimo sulaukė TPP". A. Lukošaitis mano, kad vos prieš pusmetį susikūrusi partija balsų nugvelbė iš visų partijų, pirmiausiai iš liberalų, taip pat išjudino dalį jaunų rinkėjų.

„Patikėkite, šios partijos atstovai Seime niekuo nesiskirs nuo visų anksčiau buvusiųjų, kuriuos lydėjo viešų privačių interesų konfliktai, etikos skandalai, neprofesionalumas parlamentinėje veikloje, nuoširdžiai linkiu, kad viso to būtų kuo mažiau", – savo nuomonę dėstė politologas.

Anot jo, A. Valinskas bus priverstas palikti darbą televizijoje, nes Seimo narys negali turėti kitų darbinių santykių ir gauti kitų darbinių pajamų, išskyrus Seimo nario atlyginimą ir honorarus už kūrybinę veiklą.

A. Lukošaičio nedžiugino ir žemas rinkėjų aktyvumas – sekmadienį prie balsadėžių atėjo mažiau nei 50 proc. teisę balsuoti turinčių žmonių, Vakaruose įprastas standartas – 60-70 proc.

Konservatoriai, anot politologo, paraginti prezidento ryžtųsi formuoti Vyriausybę, tačiau realu, kad gali likti be valdžios.

„Mano paskaičiavimais, po antrojo rinkimų turo konservatoriai gali turėti iki 40 mandatų ir laimėtų šiuos rinkimus su dideliu atotrūkiu, kadangi socialdemokratai sėkmės atveju gali tikėtis apie 30 mandatų. Tačiau būtent socialdemokratai gali tapti pagrindine koalicinių derybų ašimi. Ir šiandien sakyčiau, tikimybė jog bus suformuota kairiojo-centro koalicija yra didesnė", - skaitytojams prognozavo A. Lukošaitis.

Politologas mano, kad ties 5 proc. riba balansuojančioms liberaliosioms partijoms šių rinkimų rezultatai turėtų būti „labai rimtas paraginimas vienytis".