Vyriausybės teigimu, darbo grupei, kuriai vadovauja Vyriausybės kancleris Valdemaras Sarapinas, iki rugsėjo 1 d. pavesta išnagrinėti muziejaus statybos ir išlaikymo klausimus bei pateikti Vyriausybės Strateginio planavimo komitetui informaciją apie lėšų poreikį ir galimus finansavimo šaltinius, įskaitant Europos Sąjungos paramos lėšas.

Anksčiau Vyriausybėje buvo svarstoma, kad Guggenheimo muziejui Vilniuje gali prireikti 260 mln. litų, o pinigai atsipirktų per 7 metus.

Dar balandį nuspręsta, kad geriausią projektą muziejui pateikė irakiečių kilmės architektė Zaha Hadid.

„Įvertinus dabartinę situaciją, kai sostinės gyventojus neramina artėjantis šildymo sezonas ir tikimybė, kad šilumos kainos daugiau ar mažiau kils, siūlyčiau Guggenheimo muziejaus statyboms numatytas lėšas skirti senų daugiabučių renovavimui”, - pirmadienį pareiškė J. Imbrasas.

Atvirame laiške Vyriausybei jis priekaištauja, esą senų daugiabučių renovacija sostinėje stringa, nes Vyriausybė neskiria pakankamai lėšų senų daugiabučių atnaujinimui.

Anot mero, šiuo metu trūksta 284 mln. litų Vyriausybės dalies - beveik tiek pat, kiek gali pareikalauti muziejaus statyba.

DELFI primena, jog šiemet, beveik po 20 metų vadovavimo, iš pareigų pasitraukė „Solomono R. Guggenheimo fondo" direktorius Thomas Krensas.

Kai kurie kritikai mano, kad T. Krensas pavertė Guggenheimo muziejų „McDonald’s“ tipo franšize išplėsdamas jo kolekcijas ir fondus.

Šalininkai teigia, kad jis sukūrė muziejų plėtros modelį, kurį kopijuoja institucijos visame pasaulyje. Kaip pavyzdys pateikiamas Guggenheimo muziejus Ispanijoje, kurį nuo jo pastatymo 1997 m. kasmet aplanko daugiau nei milijonas lankytojų.