Teisėjos Leonardos Gurevičienės nutartis yra galutinė ir neskundžiama, todėl buvęs Seimo narys Sveikatos ir aplinkos apsaugos komitetui nevadovaus dar bent du mėnesius.

Teismas pažymėjo, kad A. Butkevičius gali trukdyti tyrimui bei daryti naujas nusikalstamas veikas, daryti įtaką liudytojams. "Pakanka duomenų, kad A. Butkevičius gali būti įtariamas padaręs nusikalstamą veiką", - pabrėžė teismas.

A. Butkevičiaus pavardė yra minima Vilniaus savivaldybės korupcijos skandale. Įtariama, kad dar praėjusių metų rugpjūčio 29-ąją politikas konservatoriui Vidui Urbonavičiui savo darbo kabinete perdavė 5 tūkst. litų už tai, kad šis balsuotų už „tvarkiečio" Olego Gluchovo skyrimą pirmininku dėl steigiamos komisijos „Vilniaus pramogų parko" sutarties priežiūrai. Šis parkas priklauso „Rubicon group".

Partijos „Tvarka ir teisingumas" vienas lyderių konservatoriaus teiginius apie papirkimą pavadino nesąmone.

„Ar galite patikėti, kad aš duočiau kyšį konservatoriui? Jis teigia, kad aš O. Gluchovą protegavau vienoje komisijoje. Tai gryniausia nesąmonė ir kvailystė, kurią konservatoriai padarė prieš rinkimus", - trečiadienį po V. Urbonavičiaus apklausos pas ikiteisminio tyrimo teisėją žurnalistams sakė A. Butkevičius.

Tuo tarpu V. Urbonavičius mano, kad A. Butkevičiaus teiginiai neatitinka tikrovės.

„Jeigu teismai įtariamiesiems nepakeičia kardomųjų priemonių, reiškia, jie turi pakankamai duomenų, kad įtariamieji galimai įvykdė tą nusikalstamą veiką, - sakė V. Urbonavičius. – Jeigu teisėjams kiltų bet kokių abejonių, manau, jie neskirtų kardomųjų priemonių“.

Vilniaus apygardos prokuratūros atliekamame ikiteisminiame tyrime dėl kyšininkavimo prokurorai įtarimus yra pareiškę, o teismas iki mėnesio pabaigos yra leidęs suimti Vilniaus vicemerą Evaldą Lementauską bei Miesto ir plėtros komiteto pirmininko pavaduotoją Gintarą Kazaką. Jie konservatoriui yra siūlę šimtatūkstantinius kyšius bei vicemero postą.